Kategorier
New York 2019

Hela listan: Rooftops, restauranger, barer, sevärdheter – New York-guide 2019

Allt du behöver inför din resa till New York! Tips på trendiga barer, rooftops med grym utsikt, grymma restauranger och shopping. Enda listan du behöver!

New York är en av mina absoluta favoritstäder i världen. Här finns nämligen det allra mesta. Vill du äta en middag i absolut världsklass? Dricka drinkar hundra meter upp i luften? Åka helikopter över Frihetsgudinnan? Shoppa vintage från märken som inte finns någon annanstans? Dansa på bardiskarklubbar som ligger under marken och som ingen annan känner till? Well, New York är the place to be.

Även för dig som vill se de klassiska turistställena (jag säger inte turistfällor för i många fall är det ju faktiskt något att se – åtminstone första gången!) och uppleva New York som en helt vanlig person. Här är mina tips på allt från rooftops, restauranger, brunchställen, barer, sevärdheter och annat kul. En del har jag upplevt själv, andra har jag fått tips av från andra. Det här är bara en bråkdel av alla bra ställen och aktiviteter som finns i New York, men det är en start!

HANDFASTA TIPS FÖR RESAN TILL NEW YORK.

Handfasta tips innan och under resan

Transport från flygplatsen till Manhattan

Det enklaste sättet är självklart att ställa sig i taxikön utanför flygplatsen och ta en taxi till Manhattan. Ett prisvärt och faktiskt nästan lika enkelt sätt är dock att förboka transport med Go Airlink. I det här inlägget om min senaste resa till New York har jag skrivit mer om det i detalj (längst ner i inlägget). Du hittar deras desk på flygplatsen och inväntar din chaufför, sedan åker du tillsammans med andra resenärer som också ska till samma område. Supersmidigt!

Dollarsedlar för dricks

Om man som jag reser mer inom Europa än till USA består semesterkassan kanske mer av euro än dollar. Se till att redan på Arlanda (eller på flygplatsen i USA), ha tagit ut och brutit ner några dollarsedlar så du har dricks. I många fall, t ex restaurangbesök och taxiresor, kan du lägga till dricks vid kortbetalning. Men i andra fall är det bekvämt och passande att snarare sticka till några sedlar.

Rooftops i New York

En lista på rooftops i New York, barer högt upp med fin utsikt.

230 Fifth Rooftop Bar -230 5th Ave – Populär takbar som under vintertid har genomskinliga ”bollar” man kan sitta i. 360-graders utsikt och New Yorks största takbar vilket verkligen märks – man kan få stå i kö men det går oväntat snabbt att komma upp. Rimliga priser på cocktails med.

Rooftop bar 230 fitfh.
230 Fifth Rooftop Bar

Pod 39 – 145 E 39th St – Öppet året om, bara en sån sak. Takterrassen har varit med i flera filmer och är så där galet mysig med tegelstenar, murgröna och lyktor.

Pod39 takterrass i New York.
Pod 39

Le Bain – The Standard, High Line, 848 Washington St – Med utsikt över vattnet och ”gräsmatta” under fötterna – vad mer kan man önska? Ja, kanske att stället också har en grym klubb.

Le Bain

The Roof – 124 West 57th Street, 29e våningen – Snygg och trendig rooftop med utsikt över Central Park.

Ink48 – 653 11th Avenue at 48th – För dig som vill få en bred vy av Manhattan – men också svalka dig. Ink48 har nämligen en avlång pool på takterrassen.

1 Hotel Brooklyn Bridge – 60 Furman St, Brooklyn – Vi kör en Brooklyn-goding med! Den här takbaren hade jag sett fram emot att se förra gången jag var i New York, men det blev ju aldrig av. Ta tunnelbanan till Brooklyn, gå hit och ta en drink på takbaren med utsikt över Manhattans skyline. Och gå Brooklyn Bridge tillbaka.

Barer

Barer i New York, Manhattan.

Rainbow Room – 30 Rockefeller Plaza, 65th Floor – 65 våningar (!) ovanför marken hittar du den eleganta restaurangen och baren Rainbow Room. Mitt tips? Skippa att åka upp i Empire State Building och Rockefeller Center och klä istället upp dig och ta en drink här. Typ samma utsikt, med en drink!

Rockefeller Plaza.
Rainbow Room

The Campbell -15 Vanderbilt Ave – Gossip Girl-fan? Det var här Serena och Nate hade sex mot bardisken. Hur som helst en ruskigt elegant och murrig bar inne i Grand Central Station. När jag var här 2015 spelade dem jazz och jag minns att jag tänkte ”någon gång ska jag sitta vid baren i en elegant klänning, med en drink och en god bok”. 25-åringar, hehe…

The Raines Law Room at The William

Bathtub Gin

Dear Irving Gramercy

The Garret

Little Branch

Angel’s Share

Tacombi

The Roxy

The Back Room

Apotheke

Tips på luncher och brunch-ställen i New York.

Lunch och brunch i New York

Asiate – Mandarin Orientals restaurang som serverar allt från frukost till middag. Boka bord tidigt och be om en fönsterplats. Wow wow wow.

The Butcher’s Daughter – Veganskt och vegetariskt hipsterställe som varit poppis i flera år. Här stöter man ofta på kändisar och deras gula stolar är ikoniska.

The Butcher’s Daughter
The Butcher’s Daughter

Erin McKenna’s Bakery (vegan) –  248 Broome St – Veganska och ofta sockerfria bakelser som smakar ”vanligt”. Mums, ett toppentips!

Erin McKenna’s Bakery

Roberta’s – Bästa pizzan i Brooklyn!

John & Frieda

Epistrophy

Dudley’s

Two Hands

RESTAURANGTIPS I NEW YORK.

Restaurangtips i New York

Casa Agave i New York.
Casa Agave

Casa Agave – Litet ställe med magisk tacos och guacamole!

Red Lobster –5 Times Square NYC/5 – Köper att man tänker ”turistfälla” och det är inget elegant ställe, men satan vad goda skaldjur man äter här!

Supper

The Spotted Pig

La Esquina

Attaboy

Beauty and Essex

STK

Balthazar – här hängde familjen Beckham när jag och Kajsa var där 2016!

Sevärdheter och turistgrejer i New York.

Sevärdheter i New York

Love Sculpture – originalet står i Philadelphia, men passa på att gå förbi och ta en cheesy bild framför LOVE-skulpturen på W 55th St &, 6th Ave.

NHL-butiken – ett måste för alla som älskar ishockey.

NHL Store

Brooklyn Bridge – bron över till Brooklyn. Ett tips: ta tunnelbanan till Brooklyn och gå bron tillbaka till Manhattan för att se den berömda skylinen.

Empire State – milslång utsikt över staden, kom hit strax innan öppning och se solen gå upp eller strax innan stängning och se New York från ett helt annat perspektiv. TIPS om du inte pallar köa lika länge; Rockefeller Center ligger strax bredvid och har också fet utsikt men har inte samma ”status”.

One World Observatory – New Yorks högsta punkt.

SAKER ATT GÖRA I NEW YORK.

Att göra i New York

Åk helikopter över staden – i 15 minuter får du se staden från ett heeelt annat perspektiv.

Tamsway – en kabelbana som New Yorkers åker över East River för att komma till jobbet. Kul grej att göra som turist med!

Madison Square Park, Shake Shack – ät hamburgare och drick milkshake i parken, hur mysigt?

Staten Island – ta den kostnadsfria färjan över till Staten Island och se Frihetsgudinnan från håll.

High Line – ett gammalt tågspår som numera är en promenadsträcka på drygt 2 kilometer några meter ovanför mark. Mysigt, men blir lätt smockat med folk.

2 svar på ”Hela listan: Rooftops, restauranger, barer, sevärdheter – New York-guide 2019”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *