▹ Min graviditet

Stor skillnad från andra och tredje trimestern

Vad fasen hände mellan vecka 27 och 28 egentligen!? Nu har jag precis gått in i vecka 29 och det blir inte direkt enklare. Jag är lika trött nu som jag var i början av graviditeten. Jag vill verkligen inte vara den som klagar i tre månader, det är knappast roligt för någon att läsa. Och jag vill än en gång understryka att det är de fysiska besvären som graviditeten för med sig som är jobbiga, men att fatta beslutet att försöka skaffa barn och att faktiskt vänta vår son är en helt annan sak. Tror de flesta är med på vad jag menar, men det känns ändå viktigt att poängtera av någon anledning.

Igår jobbade jag hemifrån och efter att mitt sista möte var klart runt 16:45 la jag mig i sängen och sov tills Jocke kom hem från gymmet och var klar med middagen. Framåt kvällen var vi ett gäng som såg landslaget vinna med 3-0 över Färöarna på Friends och det gav mig SÅ mycket energi att vara ute bland ”folk” och hänga med några av mina närmaste. ♥ Jag är ju inte superrolig just nu direkt, så minsta lilla energihöjning blir jag glad av. Sen fick vi gå i myrfart till bilen för att jag fick såna sammandragningar, haha. Men ändå en väldigt bra kväll!

Idag ska jag lämna blodprover hos läkaren för att säkerställa att jag och bebben har olika blodgrupper (det gjordes redan i vecka 11 typ, men eftersom jag kommer behöva ta dubbla sprutor för det senare så vill man vara säker på att det verkligen är olika) och så ska jag ta influensavaccinet. Jag har inte gjort det tidigare år men det känns extra viktigt nu när jag är gravid och ingår i en riskgrupp. Jocke ska också ta. Jag kan nämligen inte tänka mig något värre än att vi båda skulle insjunkna i influensa i typ januari när jag är höggravid… Nej fy fan. Så nu håller vi tummar och tår för att vi båda får vara friska den här vintern!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *