▹ Min graviditet

Sömnen i vecka 36

Idag låg jag kvar i sängen till typ 10:50… Jag sover värdelöst på nätterna, vaknar en gång i timmen och vrider & vänder på mig. Går på toaletten och stånkar. Jag har ju semester fram till förlossningen och ”klarar” mig hyfsat, men det är värre för Jocke som är inne i en hektisk jobbperiod och har en flickvän som väcker honom (ej med flit obv) hela tiden.

Den största anledningen till att jag sover dåligt, förutom att jag har ont i bäckenregionen, är att jag fortfarande är helt täppt i näsan, något jag varit sen tidig höst. Jag använder nässpray dagligen men försöker göra det med viss måtta. I natt hade jag ont i huvudet och bara tanken på att spruta upp nässpray gjorde mig ”illa”, så jag försökte hålla ut. Men vid fyra-tiden, efter att ha vaknat i lätt panik för att jag inte kunnat andas, gav jag upp. Då kunde jag sova tills Jockes alarm gick runt 06:45 i alla fall.

Jag läste någonstans att det här är kroppens sätt att förbereda sig på första tiden med bebis, haha. Köper det. Läste också att det är ”bra” att vara flexibel med sin dygnsrytm när det är så här i slutet; kan man inte sova på natten så var vaken och sov på dagen. Det har jag tagit till mig och jag tänker att det är strunt samma om jag sover till 11 så länge min kropp faktiskt får vila.

Idag har jag följande på min agenda: kolla upp barnförsäkring, hämta två paket i centrum, gå en kort promenad/cykla på gymmet, måla ett lager färg på gunghästen, meditera 20 minuter och göra knipövningar. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *