▹ Min graviditet ▹ Mode & outfits

Om du vill dölja din gravidmage ett tag till

Det finns tillfällen när man vill dölja sin mage ett tag till, så var det i alla fall för mig. Man kanske inte är redo att dela med sig av nyheten pga tidigare negativa erfarenheter, inte själv har landat i att man är gravid, är orolig över hur jobbet ska ta emot nyheten osv. Inget fel med det.

Jag blev förresten svullen snabbt och fick höra i typ vecka 10 ”Är du säker på att det inte är två därinne?”. Inte skitkul. Så för vissa är att gömma magen ett sätt att slippa folks plumpa kommentarer tills man har landat i sin graviditet och kanske är mer förberedd på vad som komma skall.

Även om såna kommentarer, och alla negativa kommentarer om ens gravida kropp, inte bör sägas alls, så blev det åtminstone lättare för mig att skjuta dem ifrån mig när jag själv hade ”vant” mig vid att vara gravid och ha mage. 🙂

Med det sagt kommer här några tips till dig som kanske precis blivit gravid men börjar få en svullen mage redan nu och vill dölja den ett tag till.

OBS!!! Vill bara poängtera att oavsett vilken vecka du är i så är det GIVETVIS 100 % okej (att detta ens behöver sägas) att visa upp magen i tajta fodral, jag lägger ingen värdering i hur andra gör. Bara tipsar om hur jag själv gjorde till er som kände som jag!

Tips på kläder som kan gömma magen:

  • A-formade klänningar som inte sitter åt. (Perfekt även inför julbord etc också, hehe.)
  • En större kavaj över en bylsigare tröja.
  • Sjalar och stora halsband som drar uppmärksamheten dit.
  • Jeans med hög midja och skjorta/blus över.
  • Klänningar med mönster fungerar överlag väldigt bra för att dölja en liten mage.
Svarta byxor med loosefit-skjorta över.
Mönstrad klänning och jacka över, funkade perfekt!
Svarta byxor (som var för stora innan, satt som en smäck nu!), svart tröja och en mönstrad kavaj med många halsband = uppmärksamheten drogs till kavajen och halsbanden.

Undvik detta:

  • Empireskurna klänningar. Även den minsta lilla foodbabyn kan synas, så är du orolig – undvik.
  • Tajta jeans. Mest för att det är sjukt obekvämt om du börjar få lite mage.
  • Helfärgade klänningar och blusar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *