▹ Min graviditet

Min favorit-mask till ansiktet

När jag blev gravid läste jag att man ska vara försiktig med vissa hudvårdsprodukter. Läs gärna ”Hudvårdspecialisten – Vad gäller för graviditet och avancerad hudvård?”.

Jag är ganska okomplicerad av mig när det gäller hudvård ärligt talat. Jag har en produkt till varje syfte och när den är slut köper jag en ny av samma sort eller testar en annan. Jag har ett ”basutbud” kan man säga, men absolut – en och annan syra har gömt sig i badrumsskåpet. De har jag naturligtvis plockat bort nu.

Istället försöker jag återfukta så mycket jag kan. Ansiktsmasker har inte varit min melodi tidigare, mest för att jag ofta har glömt bort att använda en. Men den senaste tiden har jag försökt ta hand om mig själv på olika sätt och när jag känner mig trött har en ansiktsmask åtminstone piggat upp min hy. Nu har jag dessutom hittat en kombination som jag tycker fungerar strålande för mig – och jag har testat den i flera månader, så jag vet att det inte är något tillfälligt.

Först börjar jag med Origins Clear Improvement. En lermask med aktivt kol som renar porerna och ”fungerar som magnet på tilltäppta porer, absorberar miljömässiga gifter och löser upp orenheter”. Perfekt att lägga på hyn efter en varm dusch när porerna är öppna.

När den har stelnat sköljer jag bort masken med ljummet vatten och avslutar med att ta bort det sista med en fuktig handduk. När all mask är borta lägger jag ett tjockt lager Origins Drink Up Intensive, en återfuktande nattmask som jag ibland använder även under dagen om jag t ex jobbar hemifrån eller om jag ska sitta på ett flygplan där luften är torr.

Tror priset ligger på cirka 230 kr per tub, men de finns ibland på kampanj och säljs även på taxfree-avdelningen på Arlanda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *