Beställa barnvagn från Holland
▹ Familj ▹ Min graviditet

Köpa barnvagn från Holland – så gör du

Nu har vi äntligen från hem vår barnvagn från Holland! En barnvagn är ofta en av de dyraste sakerna man köper till sin bebis och alla tips för att få ner priset är ofta välkomna. Vi valde att beställa vår barnvagn Bugaboo Fox från Holland och sparade 5500 kronor.

Bugaboo – begagnad eller ny?

Det tog inte lång tid innan vi bestämde oss för att det var en Bugaboo Fox vi ville ha. Jocke bestämde sig redan i första affären vi besökte medan jag ville klämma, känna och rulla några andra märken innan. Framförallt tyckte jag att priset för en Bugaboo Fox var lite väl högt, så jag försökte verkligen hitta en annan vagn som jag tyckte var lika bra. Jag hittade aldrig en vagn som jag tyckte stämde överens med våra krav, dock till Jockes stora glädje. 🙂

Med tanke på just priset så letade vi även på andrahandsmarknaden, men vi såg att priset inte skiljde sig nämnvärt. Då ville vi hellre ha en ny med full garanti. Dessutom visste vi nu att märket hade ett bra andrahandsvärde, vilket är tryggt när det är dags att sälja den vidare. Då var beslutet fattat, en ny Bugaboo Fox skulle det bli.

Att beställa från Holland – tips!

Jocke har en kollega som tipsade om att titta på holländska sajter eftersom Bugaboo är holländskt. Jag googlade runt och det verkade vara en grej många gör, så vi tänkte att vi chansar och skickar iväg en offertförfrågan.

Vi förstod dock att det är lättast att få ner priset om vi samlar flera produkter som vi vill ha och inte bara en vagn. När vi hade gjort det så jämförde vi priserna mellan tre olika holländska sajter och vi såg att Baby Max hade de billigaste priserna, även om det var marginellt. Vi passade på att jämföra med en svensk sajt som dessutom matchar priserna på den svenska marknaden, så vi visste att den svenska återförsäljaren hade låga priser sett till svensk marknad. Genom att samla alla produkter i ett Excel-ark och jämföra priser mellan olika sajter så kunde vi snabbt se hur mycket vi kunde spara och vilken sida som var billigast.

Nu hade vi alltså bestämt oss för en vagn, vilka tillbehör vi önskade oss och återförsäljare. Då mailade vi deras kundservice och skrev helt enkelt:

”We are very interested in buying a Bugaboo Fox + accessories. If we order all of our wanted items from you, are you able to give us a better price than seen online? 
These are the objects: (följt av produktnamn + url)
Would you consider an all-inclusive price?”

Vi mailade på söndag kväll och på tisdag morgon fick vi svar från dem där de hade radat upp alla tillbehör med rabatterat pris, den slutgiltiga summan, hur leveransen går till (kostnadsfritt, hem till dörren) samt leveranstid på 4-6 veckor.

Men! Vi valde att trycka lite hårdare och tackade för erbjudandet men svarade så här: ”This is a very good deal and we are ready to place an order tomorrow if we can agree on xxxx euro evenly. If so, please confirm and let us know what information you need from us in order to buy this from you.”

Det gick han med på och så var beställningen gjord!

Vilka produkter köpte vi och hur mycket sparade vi?

Vi beställde följande produkter: Bugaboo Fox (ligg- och sittdel) i svart, svarta fälgar, svart underrede, dryckeshållare, adapter för bilskydd, parasoll, matbricka och åkpåse i dun. Vi resonerade helt enkelt så att parasoll och matbricka kommer han behöva i sommar och när han blir lite äldre. Åkpåse hade vi kunnat köpa begagnat, men vi såg vår chans till en bättre rabatt hos dem samt att det är lite av en investering då han kan ha den även nästa säsong + den har ett schysst andrahandsvärde (!).

Genom att beställa allt från Baby Max sparade vi cirka 5500 kronor mot att beställa samma produkter från en svensk återförsäljare. Att spara så många tusenlappar bara genom att göra lite research, förhandla om priset och vänta några extra veckor är helt klart värt!

Finns det några nackdelar?

Den enda nackdelen, som egentligen inte spelade någon roll för vår del, var att leveranstiden utökades med ett par veckor. Jag tror vi landade på 4-5 veckor extra, minns inte riktigt ärligt talat. Det gjorde ju inte oss något eftersom vi inte behöver vagnen förrän senare. Men det är alltid skönt att ha vagnen klar hemma. Och vill man så kanske det går att snacka till sig något extra som kompensation vid försenad leverans, men vi gjorde inte det.

Nu är den här och i helgen monterade vi den!

3 kommentarer

  1. Hej!

    Hur lång tid tog det att få vagnen? Jag har köpt en begagnad vagn men den visade sig vara stulen (vi anmälde ärendet till polisen så fort vi fattade misstanke om det) och efter den historien vågar jag inte köpa begagnat igen. Nu har jag bara 6 veckor kvar till bf och undrar om vagnen kommer hinna komma fram i tid om jag beställer från Holland.

  2. Så bra tips! Tack:) Kan man fråga hur mycket ni fick ner priserna för vagnen o resterande sakerna så att man kan få ett hum om vad som är okej att ”pressa” ner till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *