▹ Min graviditet

Kläder till en bebis född i februari

När jag började fundera på vad vi behöver köpa till bebisens ankomst så googlade jag mycket på vinterbebisar för att få en överblick av vad för typ av klädesplagg man behöver. Det var overaller i dun, tjocka åkpåsar och underställ i dun. Jag skrev upp ALLT.

Men nu när jag tänker efter så är det ju NÄSTAN vår..? Okej, inte riktigt ännu (jag har inte blivit tokig av gravidhjärna). Men ponera att bebisen kommer runt bf, säg den 9 februari. Den första tiden lär vi mest vara inomhus, självklart helt beroende av hur förlossningen går och hur jag mår efteråt. Men redan 2-3 veckor senare, i början av mars, så är det i princip nollgradigt. Givetvis är det fortfarande vinter och varma bebiskläder krävs, men vad jag menar är att vi kanske inte ska bunkra upp med en hel vintergarderob med tanke på att bebisen vara kommer vara vinterbebis i ungefär 1-1,5 månad. Hade varit annorlunda om bf var i november, t ex!

Blev SÅ glad nu, det kommer ju vara ljusa morgnar ganska snart efter förlossningen. Jag har ju oroat mig lite för att bli mamma mitt i mörkret och kylan, men nu känner jag snarare att det är en perfekt månad?! Den första tiden kommer vi ändå bara vilja mysa och lära känna varandra i soffan/sängen. I takt med att vi är lite mer inkörda i våra roller så börjar det också sakta bli ljus och något varmare… Nu kändes det mycket bättre ärligt talat. : ))

4 kommentarer

 • Linn

  Fick första barnet i början av mars för några år sen. Tänker tipsa om POPs vindfleeceoverall. Perfekt om man behöver ta upp ur vagnen för att amma ute, blåser inte rakt igenom. Eller behöver ju inte vara just POPs, men de går att köpa beggade till bra pris! Så slipper man lägga 600 kr på något som bara används under en väldigt kort period 🙈

  • thowe

   Hej Linn! Tack för tipset, jag köpte faktiskt en sån igår! Härligt att höra att den är att föredra, är så svårt att veta vad som funkar och inte innan man själv testat. 😉

 • Annie

  Kom fram till precis samma sak ang vår dotter som är beräknad till 25/1. Hon skulle alltså som senast kunna födas 8 februari och känns ju troligast att man första tiden mest är inne eller iaf inte rusar ut på långa promenader. Sen är det plötsligt mars och visst kan vara riktigt kallt då, men lika gärna typ 5-10 grader? Så vi kommer inte bunkra med vintergrejer (utan endast köpa det mest nödvändiga typ) men däremot ha bra koll på utbudet så att vi snabbt kan klicka hem (eller skicka släkting/kompis till affären) om hon ex föds i början av januari och att det är en väldigt kall vinter.

  • thowe

   Precis så! Vi har köpt en vindfleece och kommer köpa en åkpåse med, men inga dunoveraller eller tjocka vantar etc. Precis som du skriver tänker vi också göra, vänta och se helt enkelt och eventuellt låta någon springa iväg och köpa det som behövs. 😉 Så spännande att få följa er med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *