▹ Min graviditet

Innan bebisen kommer…

Nu är det ynka tre veckor kvar innan jag gör min sista arbetsdag på väääldigt länge. Känns smutt! Häftigt! Overkligt! Inte att jag inte ska jobba på ett bra tag utan att HAN SNART ÄR HÄR DÅ. Skönt tajmat, med jul och nyår osv ändå. Att gå när alla andra går på julledighet.

Om han håller sig inne så pass länge som han ska så har jag cirka en månad av ”ledig tid”. Jag är ändå så pass införstådd i allt detta att jag inser att jag troligtvis inte kommer ha ASMYCKET energi till att springa omkring och greja. Utan att det blir kanske 0-2 aktiviteter per dag, beroende på hur jag mår. I mobilens anteckningar har jag sedan en tid tillbaka skrivit upp förslag på sånt jag kan göra om jag är uttråkad, den listan kommer här!

Aktiviteter att göra hemma innan bebisen kommer:

➝ Först och främst: TA SOVMORGNAR och inte ha dåligt samvete över att slagga till 10 (minst!).
➝ Packa BB-väskan! Vill typ börja göra det redan nu? Men nöjer mig med att skriva ner saker som ska med.
➝ Gå korta promenader :))
➝ Göra andningsövningar och knipövningar :))
➝ Sortera hans kläder utifrån storlekar och ev. även vilka som matchar, lite beroende på hur uttråkad jag är (haha).
➝ Göra långkok och frysa in matlådor att ha när bebisen är här och det finns cirkus NOLL tid till att laga mat. Jag utgår nämligen från det värsta scenariot; vi kommer inte få sova ALLS och jag kommer ha en skrikande bebis som gör det svårt att laga mat VARJE DAG. Tycker det är lättare att utgå från det och blir det bättre blir det bara gött! Men förbereder mig som sagt på ett sånt scenario :)) Så funkar jag!
➝ Baka fika och förvara i frysen, perfekt när vi väl börjar känna oss redo att ta emot gäster.
➝ Förbereda kakdeg osv och ha i frysen, så vi kan ha nygräddade kakor vid besök (eller sockersug HEHE).
➝ Pyssla med hans ”första år-bok” som jag tänkte göra själv. Alltså köpa en fin spiralbok och fylla i olika händelser som jag sedan under året som kommer fyller i datum & kommentar till + bild. Lite pyssel liksom.

Fler tips!? 🙂 🙂 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *