▹ Min graviditet

Idag är det inte roligt att vara gravid

Hej från en jobbig dag.

Eller den började ju egentligen igår. Och eftersom det är min blogg så anser jag att det är helt okej att ägna ett inlägg åt att klaga och må lite piss. Så here it goes:

Jag vill helst inte somna på höger sida eller på ryggen, trots att jag ”bara” är i v 26 (läs varför här). Men vår lilla bebis är sjukt aktiv på kvällen, särskilt när det är dags för mig att sova. Och det är inte lite aktivitet utan han TUMLAR omkring där inne. Han sparkar överallt känns det som och den sista tiden har han legat så långt åt vänster och långt ner att det känns som att han är på väg ut mot ryggen. Där sparkar han. Och det är galet obehagligt, igår gjorde det till och med ont. Jag blir väldigt obekväm när jag får ont inifrån och inte kan göra något – vill ju inte gärna sänka grabben med en vänlig men bestämd buff utifrån heller.

I natt vaknade jag flera gånger, både av en sömnig pojkvän som ville ligga nära magen men också av att jag hade så ont i nacken att varje rörelse gjorde ont.

Om jag mådde bra imorse? HELA min kropp värkte och magen kändes tio kilo tyngre. Kände mig som en påse skridskor och ville bara kasta dagens måsten åt fanders och sova vidare.

Runt lunchtid gick jag en långsam promenad för att få igång blodcirkulationen och insupa D-vitamin. Efter cirka 45 minuter tänkte jag svänga in på ICA i Täby C för att handla middag. Men först var jag tvungen att sätta mig på en parkbänk och vila, var helt slut och funderade över hur jag ska klara av tre månader till, hehe…

När jag tog fram ICA-kortet och drog den i självscanningsläsaren märkte jag att var tröttare än jag trodde och behövde huka mig i någon sekund innan jag tog scannern. Scannade en plastpåse och blev plötsligt akut illamående och kände hur det började svartna framför ögonen.

I 2-3 sekunder pågick en inre strid där jag tänkte ”Du ska ha fem varor, det klarar du, gå nu” och ”Om du inte tar dig mot utgången NU kommer du både kräkas och svimma bland alla dessa höstlovsmänniskor”.

Det blev ett mellanting och jag scannade en limpa bröd för att sedan skynda mig mot utcheckning. Här var jag övertygad om att jag skulle kräkas när som helst och jag lutade mig mot betaldatorn samtidigt som jag försökte betala. Jag visste att jag inte skulle orka ta mig ut så jag nöjde mig med att sätta mig på en bänk precis utanför kassorna, men fortfarande inne på ICA, och andas djupt. Svetten rann längs ryggen och jag önskade nästan att någon skulle komma fram och fråga hur jag mådde och erbjuda mig vatten. Fick återigen panikkänslor över att jag skulle kräkas och svimma bland alla dessa människor och gick mot utgången för att få luft. Tittade i fönstret och ser i min spegelbild hur min panna är genomblöt, vilket jag också märker när jag drar handen mot den och det rinner svett…

Kom hem, hällde i mig ett glas juice och däckade på soffan i en halvtimme. Åt lunch och sen… mådde jag som vanligt igen.

Tydligen blodtrycksfall. Och apropå inlägget jag skrev igår: HUR ”vanligt som helst”, om man är gravid.

Så kuuuuuuuul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *