▹ Min graviditet

Gravidsymptom + dagarna innan vi plussade

Tycker det är så mysigt att läsa när andra plussade och fick reda på att de var gravida, så tänkte att jag också delar med mig av det.

Att fatta beslutet ”vi vill ha barn”

Dagen efter Jocke friade i New York började vi diskutera bröllop och när vi ville gifta oss. Att gifta oss nästa år (2020) skulle vara svårt rent ekonomiskt, vi har precis köpt en lägenhet + en herrans massa inredning. Dessutom har vi fem (!) familjemedlemmar som fyller jämnt nästa år, så det blir svårt att hitta ett bra datum. Och till råga på allt så är 2020 ett ”bra” år rent visuellt, så en hel del är redan uppbokat och vi vill helst inte kompromissa allt för mycket. Med alla dessa parametrar i tankarna så visste vi också att vi ville försöka skaffa barn snart och att det kan ta tid. Så det fanns ju en risk i att gifta oss nästa år och börja försöka med barnverkstaden först därefter. Det var egentligen inget stort beslut, snarare väldigt enkelt. Vi ville satsa på bebis först och hålla alla tummar och tår för att det skulle gå så bra som möjligt. Man vet ju aldrig. Och så bröllop året därpå.

När vi kom hem från New York levde vi som nykära, om man säger så. Vi hade bestämt oss för att vi ville skaffa barn och bara det var en riktigt mysig känsla. Att vi var redo! Shit, vad spännande.

Symptom på graviditet – när jag började ana att jag var gravid

Eftersom jag visste att vi hade prickat in ägglossningen (och innan… och efter…) så var jag kanske lite mer uppmärksam på vissa symptom. Samtidigt ville jag inte bli besviken om det inte skulle bli något, det är ju inte ovanligt att det tar lite tid att bli gravid. Jag följde en barnmorskas råd: ”Lev livet som vanligt tills du får det bekräftat att du är gravid”.

Men ungefär en vecka innan beräknad mens började jag få molande värk i nedre delen av magen och ömma bröst. Illamåendet kom och gick men just illamående är inte ovanligt för att vara jag, oavsett när i menscykeln jag är.

Några dagar innan jag plussade var jag ensam hemma och hade planerat att äta salmalax med sojabönor. Bara tanken på att äta fet lax fick det att vänta sig i magen på mig, men som sagt – ibland mår jag illa av viss mat, så jag blev lite irriterad på mig själv och åt upp den ändå.

Några dagar innan…

På torsdagen var vi lediga, det var nationaldag. Vi låg bara i solen på terrassen, åt glass och drack iskallt rosévin. Som inte alls smakade gott, minns jag… Jag hade som sagt haft mensvärk i flera dagar, vanligtvis får jag rejält ont typ två dagar innan mens men den här gången var det utdraget. Dessutom hade mina bröst blivit gigantiska. På morgonen hade jag fått mjölkiga flytningar och läste att det kunde vara ett tecken på att man är gravid. Fick samtidigt en rejält aggressiv svamp och när jag googlade fick jag reda på att det OCKSÅ var ett symtom. Men ALLA dessa saker kan både vara symptom på graviditet men också ett tecken på att mensen är på väg, så jag kunde ju inte vara säker, även om jag hade en känsla i kroppen att nog fan är jag gravid.

Eftersom jag väntade min mens på söndagen hade vi bestämt oss för att invänta den och skulle mensen inte komma så skulle jag testa mig på måndagen eller tisdagen. Men vi hade planer under helgen som skulle involvera alkohol och jag ville inte dricka IFALL jag var gravid. Även om embryot i magen inte tar av mammans näring så här tidigt och således inte skulle påverkas, så kändes det fel.

Så på torsdagskvällen köpte jag ett ”tidigt graviditetstest” när vi handlade middag och så bestämde vi oss för att testa på fredagsmorgonen. Jag hade fått för mig att man skulle testa med morgonkisset, men läste sedan att just första kisseriet för dagen kan innehålla lite olika slaggprodukter så för att vara säker är det bäst att utesluta just den. Hur som helst…

Ganska långt inlägg va? Vi kör plusseriet i nästa inlägg! 🙂

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *