▹ Min graviditet

Gravid vecka 40 – idag är BF!

Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 40 och även datum för beräknad födsel! Imorgon går vi in i vecka 41. Här hittar du alla veckouppdateringar! ♥

Det är en så märklig känsla att nu är vi här, 9 februari. Det datum jag haft i tankarna i flera månader. Vid mållinjen. När som helst kommer han och förändrar våra liv föralltid.

Bebisen:

Det står faktiskt inte så mycket på 1177 i vecka 40. En genomsnittlig bebis väger 3,5 kg och är cirka 51 cm lång – men det är som sagt ett genomsnitt. De flesta föder barn mellan vecka 37-42 och 70 % av alla förstföderskor går över 40 fullgångna veckor. Han bökar omkring och det märks att det är trångt för honom där inne. Mest rör han sig på kvällarna. Det strålar ner i venusberget flera gånger, särskilt om jag ligger på ett visst sätt. Antar att det är bebisen som kommer åt någon nerv då.

Både Jocke och jag vägde runt 3,9 kg när vi föddes och vi båda är födda fem minuter i midnatt (!) – vore häftigt om vår son följde samma spår!

Så har jag tagit hand om mig själv och min kropp:

Vilar massor! Jag sover ganska bra nu, vaknar såklart ett par gånger per natt men det är aldrig några problem att somna om. Jag sover säkert minst 10 timmar per dygn och jag hoppas det kommer göra sitt när det är dags för förlossning.

På det ytliga planet har jag smörjt in mig med brun utan sol, målat naglarna och hållit på. Naglarna har jag målat i olika färger och det vill jag INTE ha på bild när lillchippen anländer, så jag tänkte att om jag målar naglarna så sätter det igång. Och jag måste använda aceton under värkarbetet. Men nej, ingenting än – haha.

Så här mår jag:

Jag märker att jag är väldigt mottaglig just nu och att jag inte kan läsa negativa förlossningshistorier eller ta del av andras rädslor, för det sätter sig i mina tankar direkt. Jag ska vara ärlig, jag tycker det är psykiskt jobbigt att vara gravid. Inte hela tiden, men ofta.

Jag mår dock bättre än förra veckan och det känns magiskt, nästintill ofattbart, att vi snart ska bli en familj. Det kan hända när som helst nu. Samtidigt… DET KAN VARA TVÅ VECKOR KVAR. Jag orkar inte det, haha. Lilla lilla bebis, nu får du komma ut!

Hur känns kroppen?

Jag har ju cirka noll magmuskler att aktivera just nu, så det stönas och stånkas när jag ska ta mig upp ur sängen – haha! Det är ett sanslöst tryck neråt, känns som jag har hans huvud mellan benen varje gång jag går på toaletten.

I helgen hade jag en rejäl halsbränna, något jag bara hade någon gång i början, så jag googlade såklart och tänkte ”är det ett tecken på att förlossningen är på gång!?” – haha, man blir lite lätt knäpp så här i slutet. Och det var ett tecken! Men inget har hänt än, så det var säkert bara något jag hade ätit.

Några cravings?

Inga konstigheter från förra veckan. Apelsiner, glass och seeeeeemlor.

Övrigt:

Imorgon ska jag till barnmorskan för rutinkontroll. Jag har frågat om vi kan göra en hinnsvepning och jag BER TILL UNIVERSUM att hon ser att jag är mogen, kanske t o m någon centimeter öppen, och att hinnsvepningen does it’s magic!!! Nu är det dags Frallan, kom ut! Champagneflaskan ligger på kylning, sängen är bäddad, mobilen är uppsatt, allt är klart för vår lille att komma ut nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *