▹ Min graviditet

Gravid vecka 39

Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 39 och imorgon går vi in i vecka 40. Här hittar du alla veckouppdateringar!

Bebisen:

Nu är det inte mycket som händer, han är ju klar! Lägger på sig lite vikt och växer, men i övrigt ligger han mest och gottar sig och gör sig redo att träffa sina föräldrar.

Jag tycker att hans rörelser har blivit både fler och hårdare den sista tiden och de känns mest åt sidorna nu. Mini har vänt sig, så han ligger med ryggen och rumpan åt höger och fötterna mot vänster. Det känns väldigt tydligt, det är små kroppsdelar som trycks ut och stryker under vänster revben. Han är rejält fixerad ”fortfarande” (vet inte om de kan vända på sig efter att ha fixerat sig).

Så har jag tagit hand om mig själv och min kropp:

Har tränat på gymmet men för ett par dagar sedan fryste jag faktiskt mitt medlemsskap, så nu blir det promenader och lite hemmaövningar för att hålla igång.

Något jag gör annorlunda nu är att äta med jämna mellanrum (tidigare åt jag när jag var hungrig), eftersom jag inte vet när förlossningen startar. Jag vill vara utsövd (om det går!) och ha energi, så jag sover gärna lite extra och äter mer kolhydrater och mer varierat nu än tidigare veckor. Fortsätter dock att starta varje morgon med ingefära- och spenatsmoothien, den är så god!

Så här mår jag:

Den här veckan har jag varit väldigt känslosam. Har nog gråtit nästan varje dag av olika anledningar. Och när den kanalen väl är öppen, well då är den svår att stänga. Allt detta, att snart vara i mål, är överväldigande på flera sätt.

Hur känns kroppen?

Jag har fortfarande nackspärr, så har tagit det lite lugnt när det gäller rörelse osv. Men foglossningen är mycket bättre! Nu kan jag gå hyfsat fort utan smärta, men då kommer dock sammandragningarna som ett brev på posten. Jag märker att livmodern övar, men det är ingenting som pekar på att det kommer ske snaaaaart. Det märkliga är att i mitt huvud har jag typ gått över tiden? Det är en vecka kvar och först nästa måndag anses jag vara överburen. Men ändå.

Några cravings?

Samma som innan; salta pommes med ostdipp, apelsiner, fräscha och fruktiga smaker, glass!

Övrigt:

Gjorde sista rutinbesöket hos min barnmorska i fredags, allt såg bra ut. Har köpt hem ananas för att jag tänker… varför inte? Haha! Har dock tröttnat på hallonteet, men det ”borde” jag nog fortsätta dricka om jag vill kunna recensera efter förlossningen.

Inför ett eventuellt syskon kommer jag inte att gå hem från jobbet så här tidigt. Nu ”passade det” iofs rätt bra med tanke på julledighet osv, men jag har nästan haft för mycket tid att reflektera över allt. Och då fastnar jag lätt i saker och ting. Så har vi turen att få ett syskon om ett par år kommer jag, förutsatt att jag kan, försöka jobba några veckor till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *