▹ Min graviditet

Gravid vecka 36 – lite gråthormoner, träning och BABYSHOWER!

Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 36 och imorgon går vi in i vecka 37. Här hittar du alla veckouppdateringar!

Bebisen:

Enligt 1177.se har detta hänt under veckan som gått: ”Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut rörelserna på samma sätt. I stället för puffar gör fostret mer svepande rörelser. Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag. Den här veckan väger det runt 2,6 kilogram. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen.”

Han vaknar alltid till liv när jag borstar tänderna med eltandborste, brukar buffa rejält när jag dricker mina kalla smoothies och vaknar nästan alltid när jag är på gymmet. Har dock aldrig vaknat på natten av att han lever rövare, tycker han verkar sova samtidigt som jag sover? Om jag går på toaletten vaknar han oftast om det är tidig morgon, sällan på natten. Däremot är han alltid vaken på kvällarna och när vi ska gå och lägga oss, det är dagens mysstund! ♥

Så har jag tagit hand om mig själv:

Första lediga veckan, det om något är väl att ta hand om sig själv? Att plocka ut semester för att bara kunna göra det som känns bäst för dagen och lyssna på kroppen. Jag har tagit sovmorgnar, tränat mentalt inför förlossningen och ätit varierat. DVS både gröna juicer och glass. 😉

Mitt mående:

Mestadels bra! Förutom att jag gråter till typ Junior Masterchef eller något sorgligt klipp så är jag inte särskilt hormonell – tycker jag. Jocke märker inte av något annorlunda heller. Det som har varit jobbigt är att inte veta hur min bebis mår hela tiden, hade jag fått välja hade jag gärna gått på kontroller varje vecka, hehe. 🙂

Vissa nätter sover jag väldigt bra (går alltid upp 3-5 ggr per natt oavsett) och vissa nätter drömmer jag vilda drömmar och har ont hela tiden. Men varje bra natt blir jag glad för!

Kroppen:

Fick ju ett litet ryggskott för någon vecka sedan (eller om det bara var ett par dagar sedan?) och det är helt borta nu – skönt! Går till gymmet varannan/var tredje dag, vi får se hur länge det håller i sig. Varje gång jag är där tänker jag ”undrar om det här var sista gången?”.

Magen känns om möjligt ännu tyngre, tycker dock att den har sjunkit lite vilket gör det lättare för mig att andas så länge jag har tagit nässpray. Däremot märker jag att grabben är TUNG nu för jag misstänker nämligen att han ligger och trycker på vena cava när jag sitter bakåtlutad eller halvligger, det är galet obekvämt för mina lungor och det känns som att jag inte får något syre i kroppen. Eftersom jag inte kan resa på mig så lätt från en halvliggande position får jag lite lätt panik varje gång, haha.

Naveln har inte poppat helt ännu, jag har en svag hormonrand under naveln ner mot venusberget och jag börjar samla på mig vätska känner jag. Kan fortfarande böja mig ner och plocka ur diskmaskinen eller sätta på mig skorna.

Några cravings?

SMOOTHIES! Har druckit smoothies i princip hela graviditeten (super att dricka till frukost när aptiten inte är helt hundra) men denna vecka har jag velat ha minst en varje dag. Färsk frukt – apelsiner, äpplen, blåbär. Men också glass. Det gillar jag ju alltid iofs.

Övrigt:

JAG FICK MIN BABYSHOWER I HELGEN!!!!!! Måste landa lite efter i lördags, för jag var verkligen inte beredd på det. Men givetvis kommer jag skriva om den så fort jag har lite bilder, var nämligen så tagen så fotade ingenting haha. ♥♥♥♥♥

Både min och grabbens BB-väskor är packade (förutom det vi ska packa ner i sista stund). Jocke & jag har också fnulat lite på hur vi ska göra med bedsidecrib-delen som ska vara bredvid mig i sängen.

I övrigt kommer det fortfarande stunder då jag har svårt att ta in att jag är höggravid, har en bebis i magen och ska bli MAMMA om en månad (!!!!!).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *