▹ Min graviditet

Gravid vecka 31

Eftersom jag går in i ny vecka varje måndag tänkte jag dela med mig av graviduppdateringarna på söndagarna. Det innebär alltså att min gravidvecka är måndag-söndag och att den veckan jag skriver om på söndagskvällen är den som precis passerat.

Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 31 och imorgon går vi in i vecka 32. Här hittar du alla veckouppdateringar!

Bebisen:

Enligt 1177.se, detta har hänt denna vecka: ”Fostret väger cirka 1,6 kilogram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det kan känna igen och reagera på musik.”

Vi var ju på Avicii Tribute och OM bebisen reagerar på musik? Eehhh han blev helt tokig där inne. Min plan är att han ska älska house lika mycket som oss, så det är väl bra att starta i tid!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har tränat!! Det har varit magiskt. I lördags hade jag riktigt ont men körde väldigt lugnt. Det högg till rejält efter 25 minuter pulsträning, då slutade jag direkt och gick över på lättare styrka. 1,5 timme senare var vi klara och jag var på bättre humör än någonsin.

Mitt mående:

Upp och ner, är ganska hormonell märker jag. Igår låg jag i sängen och tänkte att det här är våra sista nätter som bara vi två och då blev jag blödig. Det är SÅ stort och läskigt att våra liv kommer förändras för all framtid om några veckor. Känner så mycket kärlek och tacksamhet men också oro och rädsla.

Tänker mycket på förlossningen och vad som komma skall. Mår lite illa, är lite yr, har lite ont… Och tror jag förnekar lite att vi ska få en bebis!? Eller jag kan inte riktigt ta in det, denna vecka heller. Sett att några få i min gravidgrupp fått bebis tidigt och när jag tänker att min bebis är i samma storlek fast i magen kan jag inte greppa det. På något sätt så tror jag att han blir en bebis först när han ska födas och inte nu? Haha. Det är för overkligt att det ligger en minimänniska i min mage redan.

Kroppen:

”Syreförbrukningen ökar med 20 procent. Ändå är det lätt att känna sig andfådd. Tryck från den växande livmodern kan bidra ytterligare till det känna tungt att andas.” – Det har jag verkligen märkt av! Är SÅ tung ibland. Hade frukostmöte på jobbet i fredags och åkte till kontoret utan någon energi i kroppen, det gör jag inte igen om man säger så.

Har väldigt ont i ljumskarna och vissa nätter är det svårt att vända på sig för att det gör ont. I fredags åt jag såå mycket till lunch att jag knappt kunde andas efteråt och INGEN ställning var skön, fick nästan panik. Kunde inte sitta bekvämt, inte ligga, inte stå – allt var jobbigt och hela magen gjorde ont och det var svårt att andas. Så från och med nu äter jag mindre mängder, haha.

Några cravings?

Det vanliga; Apotekarnes sockerfria julmust, Jazz-äpplen och lakrits. Eller, cravings och cravings… Vet inte om jag kan kalla det för cravings. Men har däremot ätit McDonalds två gånger (eller tre? haha!) den här veckan, det har jag inte ens tänkt på kan vara en craving. Alltid cheeseburgare, pommes, ostdipp och cola zero. Pommes gillar jag vanligtvis inte, men den här graviditeten har jag ätit massor + ostdipp. DET kanske är en gravidcraving!?

Övrigt:

I lördags var vi på glöggmingel hos Angela & Max, kändes faktiskt skönt att klä upp mig och fixa mig efter en vecka av mjukiskläder och knappt ha burit smink på jobbet.

Vi hade litet födelsedagsfirande för pappa idag, då fick vi med oss en gunghäst som kom från mormor (tror jag!) som Jeppe & jag haft när vi var små, den tänkte jag nog pyssla lite med i januari när jag är föräldraledig.

Och vår vagn är återigen försenad, undrar om den hinner komma innan jul! Är ju ingen brådska än, är bara vi som önskar att ha den här. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *