▹ Min graviditet

Gravid vecka 26

Eftersom jag går in i ny vecka varje måndag tänkte jag dela med mig av graviduppdateringarna på söndagarna. Det innebär alltså att min gravidvecka är måndag-söndag och att den veckan jag skriver om på söndagskvällen är den som precis passerat.

Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 26 och imorgon går vi in i vecka 27. Här hittar du alla veckouppdateringar!

Bebisen:

Enligt 1177.se: ”Nu utvecklar fostret sina lungor. Det tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Fostret kan öppna och stänga sina ögon. Längden är cirka 35 centimeter och vikten är 800 till 900 gram. Fostret kan höra ljud som kurrande mage, röster och nysningar.”

Alltså wow, tänk att han snart väger 1 kilo. Han buffar väldigt mycket och jag märker honom även när jag står upp vilket jag inte har gjort tidigare.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har fått fart på träningen igen och det är så kul hur påverkad jag blir efter ett träningspass. Jag känner mig verkligen oövervinnerlig, trots att det jag gör inte alls går att jämföra med min tidigare träning. Men det är en underbar känsla och jag ser framför mig hur bebisen ligger och ”myser ner sig” i magen och typ smittas av min glädje och harmoni varje gång jag är på gymmet. Som att jag gör något gott för oss båda.

Jag har också unnat mig några nya klädesplagg. Jag vill helst inte lägga så mycket pengar på gravid- eller amningskläder eftersom det är en relativt kort period i mitt liv, men samtidigt vill jag inte gå omkring och känna mig ful eller obekväm. Är ni med? Fyndade kjolen nedan, en julklänning på Tradera, en skjortklänning och leggings på Lager 157 som jag kan ha ett tag framöver. Har också köpt en ny vinterjacka som jag får plats i, haha.

Mitt mående:

Den här veckan har verkligen varit upp och ner! Jag skrev ju om blodtrycksfall tidigare i veckan, det var riktigt otäckt. Sover rätt kasst, mest för att jag drömmer så märkliga drömmar varje natt. Och två gånger har jag vaknat med värk i nacken som lamslår mig. Jag har också konstaterad järnbrist vilket förklarar min oerhörda trötthet, har bytt tabletter och går nu på maxdos vilket jag hoppas (och tror) kommer göra susen.

Men! Jag har också kunnat träna och då mår jag så himla, himla bra. Ett lugn sänker sig ner över mig. I lördags kom Jeppe över för att se fotbollen och så lagade han och Jocke middag på kvällen medan jag låg i soffan och såg Färjestads match.

Några cravings?

SEMLOR! Herreguuuud vad sugen jag är på semlor. Men de säljs ju ingenstans… Och jag är lite för lat för att baka egna. Men det kanske får bli så ändå. Idag var vi förbi ICA Arninge och hittade saffranssemlor – givetvis blev det ett köp. Har dock inte hunnit smaka än!

I övrigt har jag fått dille på julsmaker, som julmust light (mmm…) och juleskum. Och som varje vecka: hårda äpplen, helst Jazz eller Pink Lady!

Övrigt:

Jag har fortfarande svårt att se att vi har en bebis i vår. Men hur ska jag förstå? Rent teoretiskt, absolut, men… Att vi kommer ha en son här? Det går fortfarande inte. Jag tänker typ fortfarande att jag har en stor sötpotatis i magen som sparkar, haha!

Jag har också blivit galet sugen på att gå ut och dansa, men det finns inte en chans att jag 1. ORKAR gå ut så sent 2. Vill gå ut bland fulla människor på en nattklubb… Och jag känner inte att jag ”passar” på en nattklubb med min stora mage, det är som två olika universum. Så istället försöker jag hitta schyssta spelningar nästa sommar som vi kan köpa plåtar till.

När SHM spelade på Tele2 Arena i maj hade jag en av mitt livs bästa kvällar och det är en sån kväll jag önskar mig. Bryr mig inte om alkoholen eller fest, vill bara lyssna på skön house, släppa ALLT och låta kroppen röra sig helt fritt. Får man ens säga att man vill ut och dansa när man väntar barn utan att klassas som en dålig ”soon to be mom”? 🙂 🙂 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *