▹ Min graviditet

Gravid vecka 25

Eftersom jag går in i ny vecka varje måndag tänkte jag dela med mig av graviduppdateringarna på söndagarna. Det innebär alltså att min gravidvecka är måndag-söndag och att den veckan jag skriver om på söndagskvällen är den som precis passerat.

Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 25 och imorgon går vi in i vecka 26. Här hittar du alla veckouppdateringar!

Bebisen:

Enligt 1177.se: ”Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Fostret kan knyta sina händer och få tag på sina fötter. Känseln utvecklas. Näsan utvecklas. Näsborrarna som tidigare varit stängda börjar nu öppna sig. Fostret liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner. Ett korttidsminne har utvecklats och fostret kan känna igen röster och ljud. Fostret har en egen dygnsrytm. Det sover och är vaket med jämna mellanrum. Nu känns fostrets rörelser varje dag. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.”

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har äntligen kunnat gå till gymmet efter min långa förkylningsperiod. Känner mig som en superkvinna varje gång jag är där, hehe.

Hmm, vad gör jag för mig själv egentligen… Jag försöker bära så bekväma kläder som möjligt. Skäms inte om jag tar någon annans plats på tåget (haha) – tycker jag har rätt att sitta! Dricker mycket vatten och äter regelbundet. Jag äter Gravidtabletter + D-vitamin varje morgon och Fosfos-tablett på kvällen.

Mitt mående:

Rätt bra. Haft en mysig vecka och träffat både familj och vänner. ♥ Var lite (läs: mycket) orolig i torsdags och åkte in till BB för att kolla att bebisen mådde bra, vilket han gjorde. Men jag låg kvar ett tag och var helt dränerad efteråt. Jag tänkte såklart det allra värsta och grät hela eftermiddagen. På kvällen när vi var hemma kändes det som att jag hade känslorna utanpå kroppen, kunde stå i köket och pilla med något och helt plötsligt började det rinna tårar. Var livrädd. Helt enkelt.

Framåt helgen började han leva rövare igen och att känna honom sparka är verkligen den mysigaste känslan som finns. Han vänder på sig, trycker ut fötterna på vänster sida och armarna på höger (eller om det är tvärtom, har ingen aning såklart, haha). Jag känner mig extra förälskad i Jocke och kan knappt vänta tills vi blir tre. ♥

Några cravings?

Sånt jag åt när jag var liten. Frysta köttbullar med brunsås, fy jädrar vad gott. Och imorse vaknade jag och var såå sugen på pannkakor, så det stekte jag till frukost/lunch.

Frysta köttbullar vet jag inte när jag åt senast och vanliga pannkakor? Jag hade skakat på huvudet för något år sedan men nu kan jag inte tänka mig något godare! Bara tanken på kaffe gör mig äcklad, men jag dricker en kopp då och då, oftast på jobbet. Men mestadels blir det te till frukost.

Övrigt:

Bebisens rum har börjat ta form och vi har redan tvättat alla kläder, filtar och tvättlappar samt sorterat. Vet att vi är ute i väldigt god tid men när jag vill göra något så gör jag det direkt, blir snarare stressad av att tänka ”det är bättre att göra det sen”.

När jag var liten var jag oerhört kreativ och pysslig av mig, älskade t ex att spara mina föräldrars skräp för att göra något nytt av det. Den kreativa ådran har tagit uttryck på olika sätt under årens gång, men under graviditeten har jag velat pyssla och fixa mer, precis som när jag var liten. Det kanske är en trygghet precis som suget efter husmanskosten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *