▹ Min graviditet

Gravid vecka 24

Eftersom jag går in i ny vecka varje måndag tänkte jag dela med mig av graviduppdateringarna på söndagarna. Det innebär alltså att min gravidvecka är måndag-söndag och att den veckan jag skriver om på söndagskvällen är den som precis passerat.

Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 24 och imorgon går vi in i vecka 25. Här hittar du alla veckouppdateringar!

Bebisen:

Enligt 1177.se: ”Fostret väger cirka 600 gram. Det är ungefär 30 centimeter långt. Huden börjar bli tjockare och täcks av fosterfett. Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning av sugreflexen. De små blodkärlen i lungorna växer som mest mellan vecka 16 och 24. Barnet kan klara av att andas luft om hen skulle födas den här veckan. Men lungorna behöver utvecklas mer. Ofta behöver barn som föds så tidigt hjälp med andningen, till exempel av en respirator. Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen röster och kan höra hjärtslag.”

Jag tror jag kände bebisen ha hicka för ett par dagar sedan, haha. Men svårt att veta ju. I övrigt inga direkta skillnader från förra veckan, han sparkar dagligen och det är så JÄDRA mysigt.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Den här veckan har jag varit förkyld IGEN. Att man har sämre immunförsvar som gravid är verkligen inget skämt. Så… Jag har sänkt förväntningarna på mig helt enkelt 🙂

Mitt mående:

Som jag skrev ovan, var förkyld nästan hela veckan. Inte så kul. Dessutom har bäckensmärtor kommit och gått (har fått lära mig att det inte heter foglossning längre). I lördags var det som värst, kändes som att höfterna pulveriserades och det smärtade längs hela blygdbenet. Vi hade varit och handlat tacos men glömt mina hårda skal. Det kom Jocke på när vi hade lagt oss i soffan innan vi började med middagen och då började jag gråta. Orkade bara inte att det gjorde så ont i kroppen och att vi bara hade Jockes äckliga nachochips med ostsmak hemma, haha… Men Jocke gick till Ica och handlade mina skal, utan att jag bad honom.

Jag läste någonstans att den gravida kvinnans roll är att stötta hennes barn i magen, partners roll är att stötta den gravida kvinnan. Nu var det bara tacoskal det handlade om, men Jocke gör så mycket hela tiden som gör att jag känner mig bekräftad och stöttad. Kanske är det för att graviditeten har gått långt och det blir mer äkta för honom och han ser vad jag ”dealar” med varje dag?

Men rent psykiskt, förutom i lördags, så har den här veckan varit bra. Jag har känt mig så harmonisk och kärleksfull. Myser med magen, pratar med bebisen och försöker verkligen vara här och nu. Vem vet, det kanske är min enda graviditet och jag vill ju njuta av den!

Några cravings?

Ben & Jerrys Half Baked!! Tycker också Arlas yoghurtkvarg utan smak är såå mumsig och syrlig, gärna med Jazz-äpplen (fortfarande en craving) och kanel. Mums.

Övrigt:

Vi har beställt barnvagn, hurra! En stor milstolpe. Det var också denna vecka som vi bestämde oss för att inreda hans rum, så mycket att ”vi tar det när han faktiskt ska bo där”, hehe.

Jocke och jag pratar mycket om framtiden, om våra roller som föräldrar och vem vår son kommer bli. Det finns inget mysigare än när vi ligger bredvid varandra i sängen när vi ska sova och känner vår son sparka. Pratar med honom båda två och håller om varandra. Min familj!!♥♥♥

4 kommentarer

 1. Åh så nyfiken på vad ni valde för vagn och vilka kriterier/önskemål/saker som gjorde att ni valde just den..
  vi väljer just nu mellan två olika vagnar men måste åka och titta på dem igen för att jämföra..

  1. Hej! Vilka vagnar väljer ni mellan? 🙂 Vi valde tillslut en Bugaboo Fox, den har varit favoriten ända sen första start. För oss var det flera anledningar, men framförallt för att den är så smidig i princip allt.

   1. Åh nu har faktiskt vi oxå bestämt oss och vi kommer oxå köra på Fox! 👌🏼
    Vi stod och velade mellan den, britax smile 3 och Cybex piram. Men fox vann helt klart till slut! Smidig som attan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *