▹ Min graviditet

Gravid vecka 19

Eftersom jag går in i ny vecka varje måndag tänkte jag dela med mig av graviduppdateringarna på söndagarna. En mysig liten lässtund som avslut på helgen, tänker jag. 🙂 Det innebär alltså att min gravidvecka är måndag-söndag och att den veckan jag skriver om på söndagskvällen är den som precis passerat. Idag är alltså sista dagen på gravidvecka 19 och imorgon går vi in i vecka 20. Här hittar du alla veckouppdateringar!

Bebisen:

Enligt 1177.se: Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Fostret har även fått små tunna hårstrån över hela kroppen, som kommer att falla av innan det är fött. Hårstråna skyddar den känsliga huden.

Min kropp:

Det är SÅ mysigt just nu. Magen har växt rejält den här veckan. Skrattade rakt ut när jag en dag låg på rygg i sängen och drog in magen lite, JÄVLAR vad livmodern sticker upp!! Ser helt galet ut, haha. Hade lagt upp en bild här om det inte var för att det skulle klassas som naket :)))…

Och det bästa av allt? De sista dagarna på den här veckan har jag känt bebisen flera gånger om dagen. Det är världens bästa känsla just nu. I torsdags hade jag en riktigt dålig dag, mådde skit och fick gå hem från jobbet. Bebisen var rejält aktiv på tåget hem så jag tänkte att ”nu jävlar är det dags att vi jobbar fram en spark åt Jocke med”. I princip hela kvällen låg han med handen på min mage och när jag kände att bebisen sparkade la han handen precis där och DÅ HÄNDE DET. Nej årets grej ändå, så självklart började jag gråta, haha.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag vill så gärna säga att jag har lyssnat på min kropp som jag alltid tänker att jag SKA. Men fan vad svårt det är att lyssna på sin kropp och prioritera sin hälsa när det innebär att få skuldkänslor och dåligt samvete. Till exempel på jobbet. Vi har haft en av årets tuffaste veckor, jag är i allra högsta grad involverad i lanseringsuttaget men så har jag mått skit. Det tog mig alldeles för lång tid av debatterande med mig själv innan jag kände att jag fysiskt sett inte ens klarar av att vara på jobbet längre. Så då gick jag hem. Men med ett samvete som känns bortom ruttet för att jag då lämnar mer att göra till mina kollegor.

Mitt mående:

Både och. Rent jobbmässigt har det varit tufft. Men privat har det varit fantastiskt att få känna bebisen så mycket som jag fått göra den här veckan. Jag är dock lite orolig över att jag har åkt på uvi, men ska kolla upp det på RUL på tisdag tänkte jag.

Några cravings?:

Fortfarande sushi, det kanske blir min ”totala” gravidcraving? Pasta har jag också fått dille på den här veckan men oklart om det är enkelt att göra till middag eller om jag är supersugen på det varje dag, hehe.

Har blivit SÅ äcklad av kaffe, allra mest äcklad av kaffe med havremjölk som jag vanligtvis gillar. Tycker det känns så… fett? Väldigt märkligt. Tvingar dock i mig en kopp om dagen för att inte säcka ihop totalt, men nu dricker jag med komjölk vilket jag tycker är så äckligt. Men det är pest eller kolera just nu, haha.

Övrigt:

I lördags och idag har vi varit iväg till ett par olika butiker för att göra research och provköra barnvagnar. Milstolpe. Kommer ett inlägg om det, hehe.

Jag har skrivit upp mig/oss på flera sajter som erbjuder kostnadsfria babyboxar. Så bra! De flesta apotek har den tjänsten, så bara att googla sig fram. Det är kostnadsfritt för oss som konsument eftersom det är ett sätt för företaget att visa upp och låta oss testa deras egna produkter. Kändes så konstigt att hämta upp boxen nedan och gå runt med den medan vi handlade mat på Ica, haha. För den som är nyfiken så fanns det typ blöjkräm, våtservetter, babyolja, amningskräm och lite annat smått och gott där i. Topp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *