▹ Min graviditet

”Gillar du att vara gravid?”

Det är torsdagen den 9 januari och beräknad födsel är om exakt en månad. I natt sov jag faktiskt helt okej, gick väl upp en handfull gånger men kunde ändå somna om och faktiskt känna mig utvilad när jag vaknade imorse. Kort efter att Jocke åkte till jobbet klev jag upp, gjorde mig en smoothie och pratade lite med förlossningen och min barnmorska.

1 dl lätt kokosmjölk (på tetra), 1/2 banan, 1 dl fryst ananas, 1/2 dl vaniljproteinpulver, 8 isbitar, 1 dl vatten, 1 msk citronsaft.

Nej, det här med att vara gravid är inte så himla bananas tycker jag. Har fått frågan ”Gillar du att vara gravid?” flera gånger och förutom det underbara i att jag skapar ett liv, ett barn som är hälften jag och hälften Jocke och att DET är magiskt – så… Nja? Jag känner mig ofta väldigt fin och vacker. Magen är mysig att gosa med. Och bebissparkarna, nej men det är så ljuvligt. För att inte tala om att ligga och kramas med Jocke, klappa och prata med magen och fantisera om vem som ligger där i. Stunder jag kommer titta tillbaka på med så mycket kärlek och värme. MEN – resten? Allt det andra? All oro? Jag vet inte riktigt.

✶ ✶ ✶

Vid vissa tillfällen har jag bloggat om att jag inte är lika orolig och det stämmer oftast, men det behövs inte mycket för att jag ska skena iväg i tankarna. Tycker det är oerhört jobbigt att inte ha någon kontroll och nu när det verkligen är ett barn och inte bara ett litet frö blir jag ännu mer orolig över risken att inte tyda hans signaler rätt.

Jag kanske är en mes, men jag tycker det är viktigt att vi som inte är så himla chill med allt också får berätta vår syn. Jag läser nämligen sällan om gravida kvinnor som är oroliga (bara som har en ”klädsam” oro) och de flesta säger till mig ”Det är normaaaalt, barn har skapats och fötts i alla tider” (…..).

Så det här är till er, ni som också har svårt att stilla er oro. ♥

Idag, då? Om man säger så här: jag har inte varit utanför lägenheten en enda gång. Jag stack ut huvudet på ena terrassen för att få lite frisk luft, HAHA. Det är på den nivån! Jag har avkalkat kaffekokaren (körde ekotipset’s med ättika), skrubbat bort äckelpeckel i duschen med hjälp av bikarbonat, tvättat och diskat lite, druckit två koppar hallonbladste och läst senaste numret av Plaza Kvinna – och vilat. Efter ett tag tog jag tag i min garderob och rensade den återigen. Har rensat den ett par gånger senaste året så att det jag har där är aktuellt för mig just nu, och för tillfället har jag i princip enbart kläder som jag kan bära som gravid (resten är hos mamma i Kungsängen). Nu rensade jag så här:

  • Kläder jag kan ha sista veckorna innan förlossningen.
  • Kläder jag kan amma i, både under vintervåren och sommaren.
  • Höst- och vinterkläder jag ej kan ha nu/ej kan amma i har jag packat undan till hösten 2020.

Ser SÅ mycket fram emot att hämta hem mina klädpaket med vår- och sommarkläder från mamma om några månader!! Då ryker ju sista gravidkläderna med, men de får som skrivet stanna i några veckor till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *