▹ Min graviditet

Första trimestern, del 2: v8-13

Lite oklart när första trimestern slutar och andra trimestern tar vid, men vi kör på vecka 13. Vill ni läsa om de första veckorna i första trimestern har jag bloggat om dem här: Första trimestern, del 1: v3-7.

Vecka 8:

Mitt mående: Mådde väldigt upp och ner. Illamåendet kom och gick, molvärk i livmodern då och då men framförallt började jag känna mig nedstämd. Jag oroade mig mer än tidigare över risken för missfall och känslan av att inte ha kontroll och bara flyta med var väldigt jobbig.

Äcklas av: Godis och glass, inget sött tack!

Några cravings?: Snabbnudlar med smak, ni vet för typ 3 kr? SÅ JÄVLA GOTT. Har inte ätit det på typ 20 år, haha! Salt sushi och ketchup (inte tillsammans, dock…) var jag också sugen på.

Händelser: Vi hade vårt inskrivningssamtal hos barnmorskan den här veckan, det kändes så himla stort. Var rörd under hela samtalet och fick faktiskt anstränga mig för att inte börja gråta av hur överväldigande det kändes att sitta och prata om VÅRT BARN.

Vi började också förbereda ”presenterna” (berättar mer sen hur vi gjorde!) till våra familjer, det kändes så himla pirrigt och härligt att få dela nyheten med dem. Jag kunde börja gråta av tanken på att se mammas och pappas reaktion, hehe… 🙂

Det var också den här veckan, på söndagen, som jag misstänkte missfall och vi åkte in till gynakuten. Har skrivit ett separat inlägg om det då jag VET hur många i min närhet som känt oron och även varit med om det. Tycker det är på tiden att vi vågar prata om det mer än vi har gjort hittills. Nu fick vi ett positivt besked, men det är viktigt att inte låtsas som att alla går igenom en graviditet utan oro eller rädsla.

Träning: Enligt SATS-appen tränade jag två gånger den här veckan. Har inte nämnt något om träning i min dagbok, så antar att det fanns annat att fokusera på helt enkelt.

Hahaha!

Vecka 9

Mående: Haft stora problem med nacke och rygg med huvudvärk och illamående som följd. Var riktigt deppig i princip hela veckan, kände mig som ensammast i världen i min graviditet och hade ingen att prata med.

Äcklas av: Inget särskilt, verkar det som!

Några cravings?: Ljust bröd med smör och lite salt, mmm vad gott.

Händelser: Vi berättade för alla föräldrar! <3 Jag beställde hem några höstkläder i storlek större inför vad som komma skall.

Träning: Enligt SATS-appen två gånger, men inget jag noterade i dagboken denna vecka heller.

Vecka 10

Mående: Kände mig i princip som vanligt, förutom att jag är svullen om magen och tycker mig se höggravid ut på kvällen på grund av det. Men annars känner jag ingenting av graviditeten. Spökveckor på g?

Äcklas av: Inget!

Några cravings?: Vin! Haha. Antar att det här var när sommaren började komma igång på riktigt och vi satt ute på terrassen, ibland själva ibland med gäster, och alla drack vin i kvällssolen. Så egentligen mer stämningen än själva smaken.

Händelser: Är ÖVERTYGAD om att vi väntar en pojke. Fick rota i mammas garderob och fick med mig två kassar med kläder hem, mycket fina baskläder som blir perfekt när jag inte vill ha tajta blusar eller små linnen. Nyser dagligen numera (det fortsatte jag btw göra i typ fem veckor till, haha).

Träning: Jag kände mig i princip som vanligt och hade mer energi, så denna vecka tränade jag hela fem gånger. Kände mig stark på gymmet och verkligen som mig själv för en gångs skull.

Vecka 11

Mående: Började oroa mig för om bebisen mådde bra eller inte, eftersom allt kändes som vanligt. Gick och väntade på KUB och ville bara få SVAR! Fick ryggskott deluxe och mådde skit, var verkligen orörlig i någon vecka.

Äcklas av: För mycket fett, typ steksmör. Uuuuuusch.

Några cravings?: Räkor, torsk, löjrom, te och salta snacks var jag ständigt sugen på…

Händelser: Jocke och jag firade tre år! <3

Eftersom vi skulle resa till Spanien om någon vecka och magen bara skulle växa så passade jag på att rensa heeela garderoben. Drog ut allt från sommarkläder till kläder som jag inte skulle kunna ha under graviditeten. Så skönt att bara ha plagg som jag kan HA nu! (Jag har såklart sparat alla kläder, de ligger bara undanplockade.)

Träning: 1 gång. Kunde ju knappt röra mig pga ryggskottet, haha!

Vecka 12/vecka 13

Mående: Den här veckan skulle vi äntligen få göra KUB och jag var orolig utan dess like. En dag vaknade jag upp och kände i hela kroppen att något var fel med bebisen. Började bli trött igen och behövde vila mer än vanligt.

Äcklas av: Allt onyttigt. Ville bara äta nyttiga grejer.

Några cravings?: Rågkrusar med smör och salt skinka.

Händelser: BM ringde och sa att jag hade låga järnvärden, så det kan vara anledningen till att jag var så trött.

Dagen innan kub låg jag o soffan och sträckkollade Love Island UK. Det var det enda jag mäktade med. Var så orolig och det kröp innanför skinnet på mig, så jag behövde något som distraherade mig i väntan på att dagen skulle gå. Vi gjorde KUB sista dagen på vecka 12 och det var det häftigaste jag sett. En liten bebis som sprattlade, vinkade, sparkade och liksom… RÖRDE PÅ SIG. BEBISEN RÖRDE PÅ SIG. Det var så häftigt och storslaget att jag knappt kunde andas när jag låg där på britsen. Och vi fick även beskedet att vi hade 1:20 000 risk, dvs den lägsta som går att få. Efter det tvingade jag mig själv att sluta oroa mig och börja njuta. Vi blev också framflyttade fyra dagar, så egentligen var vi i vecka 13 nu!

Träning: Fyra tillfällen, har inte skrivit något särskilt i dagboken så jag antar att det var som vanligt helt enkelt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *