▹ Min graviditet

Förlossningsförberedande dagar – att tänka positivt

För att inte bli totalt understimulerad i väntan på bebis så har jag skrivit upp saker jag kan göra – OM JAG VILL och orkar. Jag märker att jag gärna är hemma eller runt omkring, vill inte åka in till stan varje dag eller träffa massor av människor utan tycker det är mysigt att liksom ”ruva” och förbereda mig mentalt. Jag trodde att jag skulle vilja ha lunchplaner med vänner flera ggr i veckan osv, men tvärtom vill jag försöka ”samla ihop mig” lite nu och mina sociala träffar blir lite färre. Läste (gud vad jag läser om graviditet och förlossning…) att det är många som känner så mot slutet så jag är inte orolig över att jag är totalt isolerad. 😉

De senaste dagarna har jag haft s.k. förlossningsförberedande dagar för mig själv. Bland annat har jag tankat minnesbanken med positiva förlossningshistorier (läser BARA det just nu, vill absolut inte ta in flera negativa som jag gärna läste om i informativt syfte i mitten av graviditeten) och skriver ner minnesord och sånt jag vill fokusera på.

I någon av alla böcker jag läst hade ett par tipsat om att skriva delmål och göra en färdplan till förlossningen, så det har jag också gjort. När jag såg förlossningens alla skeden uppdelade i mina delmål och sedan det slutgiltiga; att lämna förlossningen med vår son och få hamna på patienthotellet, kändes det mycket mer överkomligt. Det är några tuffa steg, men sen är den delen över och då har vi vår son hos oss.

Jag är övertygad om att förbereda mig så här mycket hjälper mig eftersom det är sån jag är som person. Jag ser det här som små verktyg att ta fram när det närmar sig, en känsla av att jag vet vad som komma skall (i den mån det går att ”veta” något man aldrig varit med om tidigare). Om inte annat så blir jag också peppad varje gång jag går igenom mina ord och förberedelser, ibland tar nämligen rädslan över och då behöver jag aktivt ta mig tillbaka till den positiva känslan. Snart är det dags!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *