▹ Min graviditet

En liten mående-uppdatering

För typ två veckor sedan var bebisen & magen uppenbarligen inne i ett rejält tillväxtstadium. Magen gjorde ont, den ilade och det kändes som jobbig mensvärk flera gånger per dag. Klart jag nojade mig. Och lillkillen kunde dröja flera timmar innan han gjorde sig till känna. Jag visste ju att det var normalt, det är först nu (eller typ nu!) som han ska röra sig åtminstone var sjätte timme. Men ändå. Han har varit livlig sen första gången jag kände hans rörelser, så det är klart jag nojade när de avvek från normen. Men nästa vecka ska vi ta massor av prover och kolla mina värden, mäta magen osv. Det är en rutinkontroll, men känns skönt att vi kliver in i regelbundna och täta kontroller nu.

Nu har jag förvisso ont ibland med, men det är bättre. Imorse fick jag ”mensvärk” och jag tänkte ”Jaha, nu kommer mensen om några dagar då” innan jag kom på att nej, det gör den inte alls… Haha. Och igår kväll när vi låg och tittade på ”Bron” (HUR bra är den serien?!) så fick jag en sjukt konstig känsla av att jag var utanför min kropp. Och att det kändes såå lustigt att jag var gravid. Sa till Jocke ”Men gud tänk att jag är GRAVID!?” och han ba ”….?”. Hehe. Allt som har hänt innan i mitt liv och nu sitter jag med en bebis i min mage. Konstigt.

Den här bilden tog jag tidigare i förmiddags när jag satt på kontoret. Det är verkligen en liten kula och skillnaden nu från tidigare är att jag inte längre känner att det är ”min mage” utan snarare något som har ”byggts på” min egna. Svårt att förklara.

Men satan i gatan vad trött jag är nu för tiden. De kommande veckorna lär jag jobba en del hemifrån, för bara att ta sig till kontoret känns som en utmaning många gånger. Och kanske det mest irriterande av allt; en smockad Roslagsbana där ingen ställer sig upp för en kvinna som verkligen puuuutar med gravidmagen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *