▹ Min graviditet

DIY gammalt doftljus + olja för gravidmage och bebis

Ett enkelt och tjusigt DIY-tips är det här tipset som jag hittade hos Trendenser. Det är helt enkelt ett tips om vad man kan göra med gamla doftljus! Jag brukar oftast lägga i ett värmeljus och återanvända burken på så vis, men vid lite tjusigare burkar är det kanske roligare att göra så här.

Så här skriver hon: ”Mitt bästa knep för att få bort ljusresterna är att koka upp vatten. Slå ner det i doftljuskoppen – låt det sedan stå tills det kallnar så lossnar oftast ljusmassan och du kan sila bort vattnet och plocka ut det du vill slänga i soporna.”

Om topsen eller motsvarande ska synas så behöver man lägga i någon form av platta i botten, men det är väl inte nödvändigt, hehe… Hur som helst, passar lika bra till sminkborstar i badrumsskåpet som till pennor på skrivbordet!

Ett annat tips är oljan till höger på bild; jojobaolja från Loelle. Jag ÄLSKAR den. Jag smörjer in magen, ryggen och brösten med den varje morgon och kväll (ibland när jag kommer hem från jobbet med) och den är magisk. Går in snabbt i huden och lämnar den riktigt mjuk. En del oljor tycker jag lägger sig som ett lager på huden och går aldrig in, men den här gör det snabbt. Har även använt den på läpparna och händerna innan jag går och lägger mig och den är såå skön.

Jag tror inte jag kommer ha några droppar kvar när bebisen kommer (hehe) men den är ypperlig som babyolja med. Varför? Jo, i skillnad från konventionell hudvård och babyolja så är den här ekologisk och helt naturlig. Såatteh… Det blir nog ett köp när F är här med!

Finns bl a här men också i hälsokostbutiker och motsvarande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *