▹ Min graviditet

Buffel igår – iron woman idag

Att vara gravid… Det är verkligen att inte veta vad nästa dag kommer att bjuda på. Jag vet att en del blir härligt harmoniska under sin graviditet, deras ångest försvinner och de har aldrig mått så bra som när de bakar bebis. Jag skulle inte säga att jag är ”icke-harmonisk” men hur jag känner och mår kan verkligen svänga från en dag till en annan.

Igår kände jag mig verkligen som en buffel. Magen spände under hela dagen på kontoret och jag kände mig bara tung och obekväm. Jag hade ett ärende i stan att utföra efter jobbet och när jag skulle åka hem var det ett proppfullt tåg som stod inne på Östra station. När jag kliver in erbjuder sig en man sin plats åt mig direkt och jag blir nästan tårögd och sätter mig ner. Var tvungen att tacka honom när jag gick av också, haha – han såg så paff ut när jag stod där med tårar i ögonen och tackar än en gång.

På kvällen blev det köttbullar och pasta, wow vilken näringsrik middag. Men det var en sån kväll helt enkelt. Kände mig dålig som låg i soffan i flera timmar innan jag skulle gå och lägga mig i ännu fler timmar. Noll aktivitet. Drömde för ett par nätter sedan att en person stack in huvudet i vårt sovrum och sa något i stil med ”Om du bara vilar kommer bebisens hjärna inte att utvecklas” vilket såklart är lögn, men varför ska jag drömma något sånt för?

Imorse vaknade jag dock UTVILAD, hade bara vaknat till en gång under natten när Jocke var på toaletten, men i övrigt hade jag sovit SÅ himla bra. Magi! Jag gick upp samtidigt som honom, åt frukost och gick sedan till gymmet för ett morgonpass.

Och som jag sagt varje gång jag har varit där… Så känner jag mig oövervinnelig under och efter passet. Plötsligt är jag stark, flexibel (nåja!) och har en kropp som mäktar med ALLT. Känslan från igår är totalt bortblåst och jag gick därifrån stolt som en tupp över att jag har tränat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *