▹ Min graviditet ▹ Vår lägenhet

BEBISRUMMET

På lördag är det på dagen ett år sedan vi fick nycklarna till vår lägenhet. Att flytta till Täby gick jag med på först om vi köpte en bäddsoffa till sovrum nr 2 eftersom jag var fullkomligt övertygad om att mina vänner inte skulle orka åka hela vägen hit utan att ha möjlighet att sova över. (Snacka om att underskatta sina vänner! Och att överdriva Täbys geografiska läge gentemot innerstan!?) Den där bäddsoffan såg jag inte röken av och istället blev det något av ett extra förvaringsutrymme/arbetsrum. Dock med tanken att det så småningom skulle bli ett barnrum, men det talade vi sällan högt om när andra hörde.

Det känns så jäkla mysigt att det nu ska bli ett bebisrum för vår son. Med all förståelse för att han inte kommer nyttja rummet i princip alls i början så har vi båda märkt att det gör skillnad för oss. Det känns betydligt mer verkligt när vi förbereder det och tänker oss in i vart hans säng ska stå, vart hans leksaker ska vara osv. Nu har vi också fått en ny byrå på plats i vårt sovrum, så den svarta som har stått där innan har nu fått flytta in i barnrummet. Där i ligger nu hans kläder, bärsele, skötväska, filtar och annat smått och gott. Jag tänker att det blir ett perfekt tidsfördriv för mig att pyssla med efter årsskiftet när jag går på semester följt av föräldraledighet. Ser SÅ mycket fram emot att förbereda det sista, gå helt in i föräldrabubblan och boa på riktigt! ♥

När det gäller hans rum kommer vi utgå från hur resten av vår lägenhet ser ut. Vi har ganska mycket smaragdgrönt, mässing, färgat glas, dov senapsgul, svart, vitt. Dova färger som jag tycker påminner lite om en djungel konstigt nog! Vi har en del stora växter, mjuka material, djurmönster osv. Så det kommer bli temat i hans rum med.

Gosedjuren ovan är från Ikea och H&M Kids. Elefanten och giraffen är gigantiska, mysigt ju. H&M Kids har f ö massor av gulliga barngrejer, framförallt med djurtema.

Även babygymmet kommer gå i samma tema, vi hittade ett i ”camping style” som vi kommer önska oss.

Jag ser framför mig hur mysigt (och framförallt BEKVÄMT) det skulle vara att amma i en gungstol, så det försöker vi leta fram på Blocket. Jag vet dock inte riktigt vart den skulle få plats, så vi får väl se om vi slår slag i saken eller skippar den tills vidare.

Men tanken med hans rum är att det ska vara en rogivande och mysig plats, med mjuk belysning. Här ska man vilja vara. En stor, rund och mjuk matta. Tavlor på väggarna. MYSIGT liksom. Det kommer inte bli ett klassiskt Instagram-barnrum om ni förstår vad jag menar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *