▹ Min graviditet

Bebisgrejer – vad måste man ha?

Ni vet ju att jag gillar planering och struktur, så att jag har ett Exceldokument för det mesta i livet gör väl ingen förvånad. Märkligt nog anses det i många fall negativt att ha koll på saker och ting, som om det skulle göra mig mindre flexibel. Eller tråkig!

För min del är det snarare ett verktyg som tillåter mig att VARA flexibel, för då vet jag ju hur jag kan vända och vrida på saker och ting för att kunna vara just föränderlig.

Ett exempel är förra veckan, när jag låg hemma och var förkyld. Jag har klickat hem såå mycket kläder till vår lilla grabb… Men istället för att köpa allt i minsta storleken har jag spridit ut det på hans första år, med huvudsak de första 8-9 månaderna. För att hålla koll på vilka klädesplagg i vilka storlekar som jag köpt har jag upprättat ett dokument där det står just detta. Så om någon undrar vad vi behöver till bebisen kan vi enkelt titta där (eller om VI köper, såklart) så slipper någon lägga pengar på kläder som han ändå inte hinner använda för att han redan har 20 par byxor i storlek 62.

Men nu handlar det ju inte bara om kläder till lillkillen utan även andra saker som vi behöver ha hemma.

Förresten, största lögnen någonsin: ”det enda du behöver ha är en bilbarnstol, en barnvagn och lite blöjor när han kommer”. Haha. Förstår såklart tanken bakom och skulle man verkligen hårdra scenariot så VISST. Du kan bädda in ungen i din egen t-shirt, använda tygstycken du redan har hemma till att torka rumpan och du har säkert en egen hudkräm att använda när bebisen blir röd om stjärten.

Men nej, det är lite mer har jag insett?! Kräm till en röd stjärt, amningssalva, olja, nässug, varma kläder, febertermometer, och mycket mer ju! Sen hoppas vi såklart att vi slipper använda termometer & nässug på grabben och att han håller sig frisk, men jag vill gärna ha sånt hemma IFALL han blir sjuk. Då slipper vi rusa till Apoteket med en sjuk bebis. Och visst, det kanske inte är hela världen om vi skulle behöva göra det – men varför inte vara lite bekväma… (Här har jag märkt att jag skiljer mig lite från min kära pojkvän, hehe.)

Undrar vad jag ska göra när jag går på mammaledighet och VERKLIGEN är uttråkad om jag förbereder allt redan i oktober. Vore så intressant att höra andra gravidas syn på detta, hur ”boar” ni?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *