▹ Min graviditet

Barnvagnsjakt + att se nyktert på märkessaker till bebis

En ny milstolpe är uppnådd: vi har kollat på barnvagn! Vi har som plan att söka igenom marknaden på olika vagnar och modeller och på så sätt få en egen uppfattning om vad vi gillar för typ av vagn. Sen jämföra priser, invänta eventuella kampanjer (typ Black Friday) och se om vi kan få paketpris på de saker vi vill ha. Så tanken är inte att köpa en just nu, utan kanske snarare om 1-3 månader.

I första butiken tog vi hjälp av ett butiksbiträde direkt och förklarade läget. Dumt att låtsas kunna något när det avslöjas direkt, haha! Efter att ha berättat vad vi är ute efter och fått en liten genomgång sa hon ”testkör några vagnar som ni fattar tyckte för och så kan ni börja utesluta vagnar efteråt”. Det kändes SÅ märkligt att ta tag i en vagn, hitta bromspedalen, försöka förstå hur man lossade handtaget för att dra upp det till min längd… Kände mig som en RIKTIG nybörjare.

Thowe testar bugaboo fox på Babyproffsen i Lindhagen, Stockholm.

Haha, inser ju att det här kommer vara en sådan bagatell om ett litet tag. När bebisen är här och vi har vant oss vid den vagn vi har köpt kommer det kännas väldigt avlägset och inte alls som en lika stor grej… Men just nu är det pirrigt och lite nervöst. Det är en av sakerna som är så kul med graviditeten tycker jag. Så mycket som är nytt och som vi gör för första gången.

Så mycket information att ta in… Inte bara om barnvagnar, utan hur man gör om ett barn sätter i halsen, hur man badar ett barn, hjälpmedel som amningsnapp och blöjkräm.

Det är lätt att nästan förlora sig själv i allt man ”ska” ha. Men vi försöker se nyktert på det mesta och se bortom statusmarkörer och ”skuldbeläggningar” från andra.

En bebisbalja i plast från ett visst märke kan kosta 400 kronor, på Ikea kostar den 50 kr. Små handdukar kan antingen gå på 350 kr eller 39,90 kr beroende på det står Jollyroom eller Jysk på kvittot. Det är liksom en plastbalja och handdukar… Men givetvis ”ska” man ha det dyrare alternativet, för vad vore man för förälder annars?

Vi vill såklart att vårt barn ska få det bästa, men som sagt: försöka se nyktert på vad som är värt att lägga ner mer pengar på och vad som bara är ett sätt för företag att dra nytta av småbarnsföräldrars oro. 🙂

För er som är nyfikna så är detta viktigt för oss när vi tittar på vagn:

 • Enkel att fälla ihop. När bebisen skriker vill vi inte behöva stå och mecka med vagnen direkt…
 • Enkel och smidig att svänga med. Har haft som test att när jag svänger i butiken ska jag inte behöva fundera på hur jag gör, utan bara gå runt. Utan att behöva backa ett par gånger för att få rätt svängradie, såklart…
 • Bra utrymme under vagnen för matkassar osv.
 • Fyra hjul.
 • Justerbart handtag (längd).
 • Så få ”muttrar” som möjligt, har fått panik när jag sett vissa vagnar som har säkert 10 olika grejer att trycka på eller fälla ihop. ENKELT är ledmotivet här.
 • Samma vagn ska kunna användas när vi byter till sittdel.
 • Vändbar sittdel.
 • Smidig att häva upp på en trottoarkant.
 • Helst ha en liggdel som är relativ hög, med tanke på att vi båda är långa och jag har ryggproblem.
 • Relativt smal och liten, vi vill inte ha en bred terrängvagn eller motsvarade eftersom vi inte lever ett sånt liv där det behövs.
 • Givetvis ska den vara snygg!

Säkert fler saker som jag inte ens vet FINNS. I helgen pratade vi barnvagnar med Jockes brorsa och hans flickvän, en del saker hade jag inte ens tänkt på kunde vara bra att ha, hehe. Men vi behöver inte vara proffs nu, eller en någonsin. Det blir bra, oavsett.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *