▹ Min graviditet

Att förbereda sig för sin förlossning

Redan innan jag blev gravid har jag haft som plan att läsa ”Föda utan rädsla” som verkar omåttligt populär bland gravida kvinnor. Jag har hittills tänkt att förlossningsförberedelser ligger ganska långt bort, men sedan funderade jag ett varv till; varför ska jag vänta tills det är bara en handfull veckor kvar till bf? Det är väl lika bra att börja bearbeta eventuella orosmoln redan nu och samtidigt börja skriva på en ”färdplan”, fantisera och dela med oss till varandra om våra målbilder, lära mig att slappna av osv när jag faktiskt har tid.

För ett par veckor sedan lånade jag hem tre böcker från biblioteket (ÄLSKAR biblioteket, för övrigt – världens bästa tjänst!). En av böckerna heter ”Innan du föder”, en bok jag tänkte kunde vara som substitut då jag inte hittade ”Föda utan rädsla”. Den här boken sträckläste jag första kvällen.

Jag var taggad på min förlossning innan, men nu känner jag mig ÄNNU mer taggad och framförallt mer trygg. Varje klok mening från den där boken har jag skrivit ner i mobilen och så fort jag fått en tanke kring antingen hur jag vill ha det i förlossningssalen, en idé om hur Jocke kan stötta mig eller något som oroar mig så skriver jag upp det med. Innan jag läste den här boken vågade jag inte riktigt förvänta mig något av min förlossning, men nu vågar jag drömma om den på ett annat sätt.

Ibland kan jag nästan ursäkta mig för andra i min omgivning, för att jag förbereder mig så mycket jag kan inför olika situationer. Men efter att ha läst den här boken har jag förstått att jag snarare är proaktiv och ansvarsfull. Det handlar inte om att vara ett kontrollfreak och inte kunna slappna av, utan att snarare förstå att jag kan påverka olika situationer och att jag inte är ett offer för olika omständigheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *