▹ Min graviditet

2 veckor till BF – söndag 26 jan

Det är söndagskväll och jag gör sällskap med Jocke i soffan framför Rom-derbyt. Precis smällt i oss en pizza och MY GOD vad gott det var. Har inte ätit pizza på en evighet och Jocke skrattade åt mig när jag tog första tuggan för att jag lät så nöjd, haha.

Den här dagen har varit så märklig! Igår kväll fick jag väldigt ont långt ner i magen, typ runt venusberget. Det gjorde som mest ont om jag satt ner, så jag försökte stå på knäna och sitta på en kudde för att avlasta. Vid vissa tillfällen kunde jag inte djupandas för då var det som att området spändes åt. Och givetvis blev det värre under natten. Fick nästan lite panik och visste inte vad jag skulle ta mig till för det var inga värkar men heller ingenting jag läst att andra har känt av heller. Det kändes verkligen som att mitt bäcken höll på att luckras upp rejält, tänk er att det är något som trycker ut era höfter åt sidorna. Bebisen var helt tokig där inne och det ilade ner i underlivet samtidigt som hela bålregionen rörde sig och gjorde ont. Minsta lilla rörelse från min sida triggade igång allt, så jag försökte ligga stilla och slappna av i hela kroppen samtidigt som det pågick något i min mage som jag inte kunde förklara, än mindre beskriva på ett rättvist sätt. Efter ett tag la jag en gigantisk kudde mellan knäna så det såg ut som att jag skulle föda, haha. Kanske inbillade mig, men det kändes som att det blev mer plats därinne för bebisen och det blev lite lättare att slappna av för min del.

Sov naturligtvis som en kratta i natt och var lite orolig över att förlossningen skulle starta när jag inte var utsövd. Hela kroppen var helt slut när jag tillslut klev upp vid 11:30 och gjorde lite frukost, så jag låg kvar i sängen till typ 14.

Men sen! Då fick jag något ryck och skulle storstäda badrummet och skura toaletten, följa med till Ica för att storhandla inför veckan, skura kylskåpet och vika tvätt.

Så ja… Den sista tiden innan han kommer. Vad märklig den är. Men snart, då är han hemma hos oss på utsidan!

Btw så räknade jag igen på när jag hade ägglossning, när ägget ”borde” ha blivit befruktat och genomsnittslängden av min menscykel – och då ska han komma mellan den 13-17 februari. Vi blev ju flyttade från 12 (eller var det 13?) till 9 februari på KUB, för att barnmorskan tyckte han såg lite större ut. Men när jag själv räknar på det så ska han alltså komma cirka en vecka efter uttalat BF… Vi får la se! Han kanske vill träffa sina päron tidigare än så, låt oss hoppas 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *