▹ Min graviditet

2 januari 2020 – visioner om framtiden och inpackning i bastun

Jag är nog inte den enda som känner av ”allt är möjligt”-peppen så här i början av 2020! Det är en underbar känsla om man låter den omfamna en.

Men i år är det en så märklig duokänsla. Jag har flera idéer, visioner och drömmar jag vill kasta mig in i men det går inte riktigt. Varken fysiskt eller 100 % psykiskt! Mycket av det jag har som en vision framför mig involverar ju mitt barn (obviously) men han är varken här ELLER kan ge oss ett hum om vilken personlighet han har. Jag har verkligen ingen aning om hur de kommande månaderna kommer att se ut, även om jag drömmer om att tillbringa hela april månad på ett visst sätt…

Det är så spännande och lite frustrerande på samma gång!

Idag ska jag gå till gymmet och röra lite på mig. Vår städerska kommer runt lunch så jag tänkte duscha och köra hela faderuttan på plats med hårinpackning och ansiktsmask i bastun. Googlade om det var okej att basta som gravid och det verkar hellugnt, så jag kör på. Behöver ju inte ösa på med vatten och ligga där en timme direkt.

Sen möter jag upp Jocke som jobbar från ett café i närheten och lämnar väskan och tittar lite i butiker. Jag bloggade ju om att unna mig saker så här i slutet av graviditeten men har landat i detta:

Fransförlängning – behöver ligga på rygg länge, det blir jag illamående av. Så den går bort!
Manikyr/gelnaglar – har googlat mig fram till att gelnaglar ramlar av snabbare pga graviditet. Ovärt att lägga pengar på med den risken.
Pedikyr – ska spara tills jag är i vecka 38 och be om lite extra fotmassage, annars kan just fotmassage faktiskt sätta igång värkarbetet.
Gravidmassage – inväntar rätt dag, men massage tänkte jag unna mig!

Så istället för behandlingar tänkte jag titta lite i butiker efter några tjusiga klänningar eller sköna byxor att bära de första månaderna efter förlossningen. Typ en lös klänning med knappar framtill som jag kan amma i men som inte ser ut som stryk (verkar vara en omöjlig kombination tyvärr).

4 kommentarer

  1. Jag ska göra en deluxe gravidbehandling på måndag på ett spa här i stan 😊 Är 100 minuter med massage, ansiksbehandling mm. Har gjort gelelack hela graviditeten och ej upplevt att det ramlat av, suttit lika bra som vanlig! Vill du unna något för fransar / bryn kanske lashlift och brynplock + färg kan vara något? Själv ska jag faktiskt ta bort mitt gelelack innan förlossningen och satsar på en upprustning för naglar, bryn och fransar under våren som något att se fram emot. Frisörbesök blir det däremot innan förlossningen!

    1. Gud vad skönt det låter!! När har du bf? 🙂 Jo såklart att det är olika angående gellack, men egentligen är det ju inte inför förlossningen jag vill vara tjusig utan mer… ja, som en liten lyx för mig själv. Så lutar åt att det blir sånt i vår istället! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *