▹ Wine & Dine

Staycation på Winery Hotel

I tisdags hade jag lämnat ett stort påskägg till Jocke, innehållandes ett meddelande som berättade att vi skulle sova borta mellan onsdag-torsdag. Jocke tog bilen och packningen till jobbet och så möttes vi i SolnaWinery Hotel när bådas arbetsdagar var slut på onsdagen. Ägarna till Winery Hotel är samma som ägarna till Terreno, vingården i Toscana som jag besökte i höstas.

Vi checkade in och blev uppgraderade till ett större rum. Slängde oss i sängen, korkade upp en flaska kyld champagne och bara tog det lugnt ett litet tag. Åt lite bär, drack bubbel, snackade skit och pussades.

Trots bubbel och färska bär var vi båda hungriga och eftersom det var lite för tidigt för middag gick vi istället på upptäcksfärd. En kesoburk till mig, en korv med potatiskräm och chips till Jocke. Korven fick 6/10 poäng enligt honom.

Sen var det dags att byta om och ta hissen upp till taket. Där har de nämligen en pool och eftersom solen brassade på var det givet att vi skulle hänga där ett tag.

Poolen hade dock inte hunnit bli så varm som den hade behövt vara för att vi skulle tycka det var härligt att ligga i under lång tid, så efter kanske 15 minuter valde vi att gå tillbaka till rummet igen.

Tog en varm dusch och bytta om, sedan gick vi ner till delin och beställde upp pizza. Åt i sängen framför tvn och bara tog det lugnt. Precis så som jag önskade mig att kvällen skulle bli. Bara mys med min pojkvän.

Morgonen därpå gick jag upp tidigt för att träna i hotellets gym. Ett litet gym i källaren men som hade det jag behövde: ett löpband, hantlar och en matta. Cardio och core stod på schemat.

Och såklart: hotellfrukost! Hotellfrukost har dock förlorat sin charm lite grann efter alla turer till Oslo i jobbet, trist ju. Men såg fram emot att äntligen få äta ägg igen. Jag och Jocke har så olika smaker på mat; han dricker ALLTID juice till frukost och skulle aldrig välja naturell yoghurt om det finns fruktyoghurt. Smaksatt yoghurt är bland det äckligaste jag vet och juice dricker jag bara om jag är bakis i princip. <3

Vi båda jobbade på distans hemifrån under skärtorsdagen – hur vi ”firade” den på kvällen får ni se imorgon : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *