▹ Wine & Dine

Nyårsafton 2020/2021

God fortsättning!

Igår firade vi nyårsafton med Jockes bror, hans fästmö och deras son. Det var ett perfekt firande; lugnt, trevligt och barnvänligt. Vi hade i och för sig inte valt att fira på något annat sätt ändå, även om omständigheterna gällande smittan varit annorlunda.

Så här såg jag ut! Bytte klänning strax innan gästerna anlände, därav den vita dressen till höger.

Vi öppnade en flaska Bollinger och smaskade i oss löjromsdipp som vi dopppade chips i. Tycker det här är lite roligare än den numera klassiska löjromschips-brickan. Under tiden lekte O på golvet och F satt i sin stol och lekte med en boll. Sedan fick barnen middag och nattades innan vi vuxna började med vår middag.

Vi hade gjort det smidigt för oss och beställt en nyårskasse från restaurang Jaktvillan i Arninge. Så oerhört smidigt att slippa stå i köket i flera timmar. Vanligtvis kan jag tycka det är mysigt att pilla och fixa med maten inför en större middag, men med småbarn kändes det lättast att göra så här.

Min middag (vi kunde välja olika): löjromstoast till förrätt, kalv och potatiskaka till varmrätt samt chokladmousse till efterrätt. Gott!

Mellan varmrätten och efterrätten hade vi ett nyårsquiz som Jockes bror vann. När efterrätten var uppäten började tolvslaget närma sig och vi gick ut på balkongen med babyvakten i handen. Googlade upp exakt tid och räknade ner när det var fem sekunder kvar. GOTT NYTT ÅR!

Jag blev förvånad över hur många raketer som smälldes eftersom det krävs tillstånd nu. Men kanske kände folk att de ville säga hej då till det gångna året med buller och brak. Jag kände en slags lättnad och fick någon tår där vi stod och blickade ut över Täby med omnejd. Nu lämnar vi 2020 bakom oss och blickar framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *