▹ Wine & Dine

Angelas överraskning: exploderande isfacklor, prison break, Bank Hotel

Söndag kväll. Jocke och jag har precis deklarerat, på tv:n visas Ensam Mamma Söker och mellan oss står en liten skål lösgodis och suktas. Igår var det äntligen dags för oss att överraska Angela som fyllde 30 för två veckor sedan och oj, vilken lyckad dag det blev.

I ett par månader har vi funderat och planerat Angelas födelsedagspresent från oss. Med oss menar jag Jocke, jag, Malin, Mange och Angelas pojkvän Max. Tillslut landade vi i att ge henne en heldag med olika inslag och jag tog på mig projektledarrollen. (Ni måste förstå att jag älskar sånt här!) Skapade Excel-ark med gantt-schema för allt som behövdes göras, gjorde ett tidsschema för dagen och hittade på tre ganska lika alternativ men med olika inslag.

* * *

I fredags efter jobbet åkte Jocke till Max jobb med ett kort som Max skulle ge till Angela när hon vaknade på lördag morgon. Vi skrev inte vem det var från och hon anade inte att det var vi heller. Angela uppdaterade Instastory hela förmiddagen, var så kul att veta vad som skulle hända och se hennes reaktion på det. Haha, jag vaknade runt 7 och var så taggad på vår överraskning att jag inte kunde somna om… Hur som helst! Här är kortet:

Under tiden som Angela var iväg och tränade var jag och Jocke till Täby C för att hämta en tårta som vi hade beställt tidigare i veckan, heliumballonger och isfacklor.

Sedan gjorde vi oss i ordning och åkte till stan med ALLT som skulle vara med under dagen och kvällen. Saga och Martin följde med och körde hem bilen efteråt, guld värt eftersom vi inte kunde ta tåget med all packning vi hade med oss. ♥

Vi lämnade sifferballonger, dryck, festkläderna och lite annat smått och gott i Malin och Manges lägenhet och fixade det sista.

Under tiden hade Angela hunnit träna och gjort sig i ordning. Hon var snabbare än vi trodde, så Max improviserade ihop två uppdrag. Bland annat en skattjakt (!) och att hon skulle skapa en playlist med hennes favoritlåtar. Den här spellistan spelade vi sedan hela kvällen, men mer om det längre ner i inlägget.

Vid 12 (lite senare än vi hade skrivit på kortet) stod vi i trappuppgången med blommor, isfacklor, en bärbar högtalare och champagne. Vi ställde högtalaren vid dörren, satte på Stevie Wonders ”Happy Birthday to You”, plingade på dörren och väntade tills Angela öppnade. Då höjde vi musiken, tände isfacklorna och sprang till dörren. TJOOOHHOOO! Haha, man ser lite i bakgrunden att det lyser upp flera gånger och det sjukaste var att isfacklorna började explodera!! Så sjukt läskigt! Det roligaste är ju att Angela var redo med kameran när det plingade på dörren, hon fattade såklart att det hade med första kortet att göra.

Sen drack vi champagne, åt tårta och snackade i ett par timmar. Vi hade så trevligt och halsade i princip champagneflaskorna, så Jocke och jag sprang ner till Systembolaget för att fylla på. Haha. Där och då satte vi nivån kan man säga.

Därefter fick hon ett till kort…

Vädret var underbart. Solen sken, det var blå himmel och vi begav oss ut mot nästa uppdrag. Vi skulle nämligen köra ”Fångarna på fortet”, Prison Break! Tjejerna mot killarna. 27 celler med olika uppdrag; allt från att tänka strategiskt till att klara av hinderbanor. Sjukt kul och alla tyckte det var superlyckat. Och svettigt, haha!

Efteråt tänkte vi låtsas säga hej då, men Angela fattade nog att det inte var helt över än, haha. Angela och Max gick i alla fall hem till sig och jag, Jocke, Mange och Malin köpte med oss pad thai och gick hem till dem. Åt lite, drack lite, gjorde oss i ordning. Samtidigt fick Angela det sista kortet…

Vid sex tog vi en taxi till Bank Hotel med dryck, ballonger, snacks och smått & gott. Checkade in och fick grym hjälp av receptionisten som lovade att ”låtsas” checka in Max så att Angela inte skulle ana något. Vi hade med oss bubbel, öl, lite cider, absolut vodka lime, chips, godis, vindruvor och drinkingredienser.

Vi pyntade rummet och gjorde oss redo. 45 minuter senare kom Angela och Max och det bästa var att Angela anade inte att vi var där. Det blev så himla lyckat och det var SÅ kul att se henne så glad! Sedan körde vi en REJÄL förfest i ett par timmar. Spelade gamla godingar på den bärbara högtalaren och hoppade i sängen. Haha, var så jävla kul och kände mig som 20 igen.

Vid 21:15 hade vi bord på Bank’s restaurang Bonnies. Käkade, drack och hade det astrevligt.

Vid midnatt gick vi tillbaka till hotellet och fortsatte mellanfesta innan vi gick till V och dansade i ett par timmar. SÅ jävla, galet kul och vilken grym överraskning det blev!

Det blev verkligen en galet lyckad dag och kväll, och det bästa var att vi lyckades överraska Angela rejält. ♥♥♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *