▹ Familj

”Skuldkänslor är mental träningsvärk.”

Frans sover i vagnen och jag har parkerat mig på en parkbänk. Tänker av flera anledningar tillbaka på hösten 2017 och blir inspirerad till att nu, precis som då, sätta på en podcast med inriktning personlig utveckling.

Valet faller på Johannes Hansen och efter bara några minuter sitter jag där i parken, med Johannes röst i öronen och skriver så snabbt jag kan ner anteckningar på mobilen. En del saker sägs för tioende gången, men jag lyssnar först nu.

Kanske är det föräldraledigheten som gör sitt, jag hör ofta att det är nu man stannar upp och funderar över hur man vill leva. Man får andra prioriteringar och i mångt och mycket lämnar den man var innan. Inte på alla sätt såklart, men det går inte att säga något annat än att det sker två födslar när ens barn kommer till världen. Barnet – och du själv. Och det gör givetvis att jag inte ser på mitt tidigare liv på samma sätt. Arbetstider, vänskapsrelationer, familjeband, karriärsmål, boende, drömmar. Jag reflekterar över allt detta och inser att förändringar behöver ske.

Men jag börjar känna igen mig själv, känslan i magen vittnar om att jag är på rätt väg och jag njuter av att inte vara en främling mot mig själv längre. Och i takt med att jag blir mer mig själv kan jag också vara mer rak mot mig själv och det jag behöver. Som sagt, förändringar behöver ske.

Jag gillar Emilia Bergmark-Jiménez liknelse i den här artikeln: ”När hon gått igenom den där dörren var det som att världen på andra sidan såg precis likadan ut, men var en helt annan. Som att prata grekiska när alla andra pratar latin, liknar hon det.

”Skuldkänslor är mental träningsvärk.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *