▹ Familj

Prata sömn på bvc och avslutad fas

Efter en katastrofal natt förra helgen loggade jag in på 1177 och skrev ett meddelande till vår barnmorska på bvc. Jag var desperat. Det går verkligen inte att föreställa sig hur man mår när man inte får sova under en längre period. Alla vet att man blir knäpp utan sömn, men att ha en så stor sömnbrist och inte veta när man får sova bra nästa gång… Det knäcker en.

Men så testade vi att sova isär, att jag sov på soffan en natt. Och plötsligt knäckte vi en kod.

Utan mig bredvid sig sover Frans tio ggr bättre. Han vaknar fortfarande ett par gånger per natt MEN VI FÅR SOVA. Och jag har känt mig pigg för första gången på jag vet inte hur länge. JOCKE känner sig pigg. För några som har glömt bort hur det känns är det en näst intill berusande känsla.

Vi hade ett sömn-möte på bvc idag och fick lite tips för att försöka få ordning på lillemans tupplurer och nätter. Vår barnmorska berättade bland annat att ny forskning säger att normal sömn för småttingar är allt mellan 10-20 timmar per dygn. Rejäla skillnader m a o. Själv har jag stressat över att Frans inte sover så mycket som han, enligt typ Rulla Vagn, ska göra. Skönt att höra att det är helt normalt att sova som han gör ändå. ♡

En annan grej! NU ÄR SJÄTTE FASEN ÖVER. I alla fall enligt appen, men jag tycker mig se att han är mycket gladare. Det är en otroligt lättnad. Shit vad vi har kämpat den sista tiden. Sista månaden? Två månaderna? Puh. Vet inte hur många gånger jag och Jocke har stått i köket och kramat om varandra efter en tuff natt, eller hur många gånger Jocke har tagit över när jag håller på att bryta ihop. Så jag hoppas att appen har rätt och att vi får några lättare veckor nu (innan utvecklingsfas nr sju börjar, men vem har sagt att det är lätt att ha en bebis?).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *