▹ Familj

Min dag – en bild i timmen

Jag tror det här är Isabel Boltensterns koncept, åtminstone tänker jag på hennes forna hockeyblogg när jag tänker ”en bild i timmen”. Bara så ni vet vart det kommer ifrån, hehe. Idag bestämde jag mig för att testa ett sånt koncept, tänkte att det kunde vara kul? Sen blev det en dag av Frans-kaos… men samtidigt, det kanske är ”intressant” för en del att läsa med.

Konceptet: ställde alarm en gång i timmen och fotade det jag gjorde.

Här är min dag!

Kl. 7 – Vaknar av mig själv, en halvtimme efter att jag stängt av alarmet. Går upp, tar en Nocco från kylskåpet och klär på mig träningskläder. Glömmer – såklart – bort att fota…

Kl. 8 – Är snart klar på gymmet. Ligger på golvet vid hantlarna och kör diverse bålövningar. Har fått veta att jag helt enkelt har en dålig rygg och för att motverka smärta måste jag styrketräna den livet ut.

Kl. 9 – Har kommit hem och hunnit duscha. När alarmet ringde hade jag precis hämtat flaskorna från natten och skulle diska upp dem. Jag brukar preppa 2 flaskor á 150 ml vatten + pulverburkar inför natten, oftast räcker det.

Kl. 10 – Frans har varit vaken i två timmar men vill absolut inte sova. Jag går in i sovrummet, busar lite med honom, försöker gosa honom till sömns. Men allt han gör är att gnälla, dra mig i håret och vrida på sig. Mitt hår som var samlat i en toffs står åt alla håll och jag tar ut min irritation på Jocke som ska iväg på padellunch med kollegor.

Kl. 11 – Frans har varit vaken i tre timmar och gnället har gått över till ren och skär skrikfest. Övertrött + två tänder på gång. EJ en bra kombination. Svetten lackar och jag undrar hur fan jag löser detta. Skickar snaps till mina föräldrar och beklagar mig.

Kl. 12 – Frans har somnat i vagnen, inomhus. Jag lägger mig raklång i sängen och planerar att sova 20 minuter. Det går inte.

Kl. 13 – Är hemma hos Jockes föräldrar. Vår städerska kommer på torsdagar, så jag tog med mig Frans till Täby C, köpte lunch och parkerade mig hos svärisarna. Det blev en ”lyxräkmacka” och en burk pepsi max.

Kl. 14 – Försöker roa Frans. Han får leka med leksaker hemma hos farmor och farfar och medan jag och svärmor sitter bredvid och snackar ser vi att han försöker krypa (!). Det går såklart inte. Han blir arg och skriker. Han får lite mat som han sedan spyr upp, dels på filten, dels på mig.

Kl. 15 – Jocke ska åka till Tyresö på ett ärende, så jag och Frans hakar då Frans enbart sovit 45 min under dagen (ska sova 3-4 timmar). Frans skriker så han knappt får luft (övertrött, återigen) men så fort Jocke har startat bilen och rullat ut ur garaget sover Frans.

Kl. 16 – Sitter fast i en jävla bilkö. Det enda som är positivt är att Frans fortfarande sover. Jag har träsmak i röven, ont i benet och undrar varför jag följde med när Frans hade sovit lika bra med bara Jocke i bilen.

Kl. 17 – Äntligen på g hem. Svärmor har bjudit över oss på spontanmiddag, så det är dit vi är på väg. Frans sover fortfarande, men jag känner att jag verkligen hade kunnat göra något vettigare än att sitta i långa bilköer denna dag. Typ sova.

Kl. 18 – Hemma hos svärföräldrarna med en arg Frans i knät och en ny bitleksak som jag köpte tidigare idag. Räknar ner minutrarna tills att Jocke är tillbaka från ett snabbt ärende i Täby C och kan ta över.

Kl. 19 – Gänget är samlat för middag och svärmor bjuder på bubbel ”Jag tror det är en sån dag, visst är det?”. Jag blir salig.

Kl. 20 – Vi har hunnit äta middag och nu sitter svärmor, jag och Cissi kvar vid bordet och dricker lite vin och snackar om allt möjligt medan killarna och barnen är vid tv:n. Jag NJUTER av att kunna lämna över allt ansvar till Jocke.

Kl. 21 – Det är dags att röra oss hemåt. Ja, jag är lika trött som jag ser ut att vara.

Klockan är nu 22 och Jocke nattar Frans och jag skriver det här inlägget till er. Om fem minuter ska jag tvätta ansiktet, ta ut linserna och gå till sängen. Lite tidigare än vanligt men troligtvis blir natten jobbigare än vanligt med.

Var det här roligt? Eller bara eh?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *