▹ Familj

Jag har slutat amma

Så var det gjort. Amningen är nu ett minne blott. Jag försökte igår men då bet han mig två gånger, haha. Testade en sista gång igår kväll och kände efter om det betydde något, tänkte för mig själv ”om Frans blir vårt enda barn är det här sista gången jag ammar någonsin” men nej, jag kände mig bara lättad över att vara klar. Och han brydde sig inte om bröstet heller, så man kan nog inte ens räkna det som att jag ammade.

Alltså, om jag skrev att Frans var livets charmknutte i veckans lista så är han… fortfarande en charmknutte men någon som har fått tillbaka sin oroliga sömn. Och gnäll. Både igår och idag har han gnällt som tusan. Han är mitt i fas 4, en fas som enligt många är den värsta under bebistiden och som pågår i 5 veckor (1,5 v kvar nu). Men vettefan om jag tycker att han har varit likadan i hittills 3,5 veckor? Ibland känns det som att bebisar har faser hela tiden och att man bara vill trösta sig med en förklaring o därmed kallar det fas, hehe.

Tog oss över en timme att natta honom igår, det var bara skrik och gnäll hela kvällen. Han sov första delen av natten i sin säng, sen flyttade jag över honom till oss och då gnällde han mellan 4-9…….. går hellre upp kl 6 om han SOVER fram tills dess. I natt ska jag testa att ge honom mat i sin säng och inte bära över honom.

I morgon ska jag förresten röntgas. Fick en kallelse idag till nästa onsdag men jag ringde och frågade om de hade en tidigare tid. Vilket de hade. Håll tummarna nu!

Frans sover äntligen (andra napen idag, kl är 16:30…… gissa hur övertrött) och jag ska njuta av en serie.

2 kommentarer

  • A

    Jag har ingen aning, men har läst att bröstmjölken innehåller hormoner som får barnen att lättare somna. Så kanske en tillfällig period han går igenom nu när han inte längre ammar? Man kan ju alltid hoppas haha!

    Och tack för att du uppdaterar om hur det gått och att ni slutat. Fick en push till att våga göra detsamma! Frågade även i min mamma-grupp och där hade nästan alla slutat amma, för sin egen skull. Puh, det här dåliga samvetet kommer man nog alltid ha inför allt oavsett med barn, så det är nog bara att stålsätta sig.

    • thowe

      Åh men så kan det ju absolut vara!? Hoppas det ger med sig snart hehe. Håller med ang dåligt samvete, det försvinner nog inte i första hand tyvärr. Tack för att du läser<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *