▹ Familj

Gravidkropp, besvikelse över Steam Hotel, Karlstad-visit och födelsedagsfirande

Min post-gravida kropp slutar inte förvåna mig. Idag fick jag lyfta in Frans i bilen på ett konstigt sätt då bilen bredvid stod parkerad alldeles för nära och sedan det lyftet har jag haft ont och ilningar i hela bäckenregionen. Men det är väl inte så konstigt att det tar ett tag att bli återställd om man är gravid i nio månader och sedan genomgår en förlossning.

Jaja, i övrigt är faktiskt mitt ben något bättre. Har inte ätit smärtstillande på ett par dagar heller, så jag håller tummarna för att det går åt rätt håll.

Förra veckan var fullspäckad! Vi bestämde oss för att åka till Karlstad och träffa min mormor, moster och mosters man i några timmar. Totalt värt. Men kändes så oerhört märkligt att inte kramas. Det kommer jag nog aldrig vänja mig vid. Jag har inget emot att sluta krama bekanta eller kollegor men mina nära och kära vill jag gärna hålla nära. Efter 1,5 timme utomhus med släkten åkte Jesper, jag och Frans till Bergviks köpcenter för en kaffe medan resten av familjen ägnade sig åt friluftsliv på Skutberget. Vi tänkte att det skulle vara kul att göra en grej av det hela, så vi bokade faktiskt en natt på Steam Hotel i Västerås dit vi körde framåt kvällen.

Men Steam Hotel? Nej vad besvikna vi blev! När vi kom dit, 19:30, fick vi vårt rum som visade sig vara ostädat. Blev lovade innan att få ett större rum för att få plats med barnvagn, men vi fick ett minirum och Jeppe som sov ensam fick ett betydligt större (såg vi senare). Fanns inga dryckesglas på rummet så vi drack vatten ur Frans pulverbehållare, haha. Och utsikten mot sjön som vi skulle få skymdes av en stor bjälke diagonalt över halva fönstret. När vi hade checkat in sågs vi i baren på våning 18 och drack drinkar, jag drack vin. Men även här blev vi besvikna, en GT utan kolsyrat tonic och ett Riesling med noll smak. Vi fick inte plats på restaurangen pga Corona-restriktioner, så vi åt i baren på våning 2. Tre skagen och två caesarsallader, kom dock med 15 minuters mellanrum i 3 omgångar, så vi väntade en jävla tid medan de slarvade bort våra beställningar. Kycklingen smakade vatten och jag satt mest och… nej, jag orkade inte ens bry mig. Det var mysigt att vara iväg MEN det hade noll att göra med STEAM HOTEL – det här hotellet får tyvärr noll rekommendationer.

I helgen firade jag min 30-årsdag en månad i förskott. Jag hade gått all in på typ 70 ballonger, en bred bar där gästerna fick välja och vraka efter smak och beer pong i storlek XL. Vädret var helt otroligt och jag tror halva skaran valde att hoppa i sjön. Kunde inte ha önskat mig en bättre dag! Givetvis körde vi med skarpa regler för allt och det var faktiskt några gäster som valde att inte komma då de kände sig lite hängiga och jag hade noll tolerans för det, hehe. 🙂

Frans går igenom någon fas (antar jag) och är gnällpelle deluxe. Han håller på att lära sig krypa och tar varje tillfälle han kan till att stå på alla fyra och vagga fram och tillbaka. Snart blir det att barnsäkra lägenheten. Eftersom vi sover som skator just nu så är planen att en gång för alla lära Frans att sova i sin egna säng. Nackdelen är att han rör sig så extremt mycket, så vi behöver ett nytt skydd till spjälsängen. Tänkte försöka sy ett eget, återkommer om det blir bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *