▹ Familj

Frans

Han är här. Vår son. ♥

Det har varit… omtumlande. Minst sagt. Hans första vecka som bebis utanför magen och vår första vecka som föräldrar. Det är en förändring så stor och så plötslig att det är omöjligt att förbereda sig, hur många böcker och föräldrabloggar man än läser.

Han var punktlig och kom på bf, den 9 februari. Han är nio dagar gammal idag och hans utseende förändras hela tiden. Likaså hans vilja. Vad som inte fungerade igår verkar plötsligt vara en favorit idag.

Vi ligger tysta bredvid varandra och tittar på honom, tar hans lilla hand i vår och stryker honom över tinningen. Förundras, förändras. Hela tiden. Det är omöjligt att vara den samma som innan.

Spricker av stolthet vid varje framsteg han gör, förstår plötsligt föräldrar som önskar sig smörknivar täljda i träslöjden. Går sönder inuti när ingenting verkar trösta honom, när bröstvårtorna känns som ett minfält och när sömnbristen är så abnorm att tankar börjar vandra åt alla möjliga olika håll.

Men han är här nu. Vi är föräldrar åt vår lilla Frans. Vi har blivit en familj, en treenighet, som tillsammans ska utvecklas och växa ihop. Hitta våra traditioner, våra sätt att göra livet så roligt som möjligt.

2 kommentarer

  1. Åh, så himlans stort grattis till livets största och mest omtumlande, fantastiska grej! Fick en stor gråtklump i halsen när jag läste, så fint! Så roligt att ha följt hela din graviditet och längtat efter att han ska födas, och nu är han här 🙂 Njut nu av tiden, det går så otroligt fort. Stort grattis återigen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *