▹ Familj

Första glaset rött och ersättning

I fredags drack jag rödvin för första gången och boy – my, oh my, det var efterlängtat! Vi äter sällan en klassisk köttbit längre men finns det något godare än just det ihop med ett glas rött? Jag lyckades dessutom få till stekgraden på köttet perfekt och efter en lång graviditet var det SÅ gott med något annat än ”well done”.

Trodde förresten att föräldrar överdrev när de sa att deras bebisar alltid vaknade när det var matdags för de vuxna. Men alltså, jag tror inte att Jocke och jag har ätit en enda middag utan att Frallan har vaknat. Vi har ätit vid olika tider, är noga med att inte ”slå” med besticken osv men ändå är det som att den där lilla parveln känner på sig att det är dags för käk och vill joina.

I natt somnade vi alla tre sent, runt 1, och vid 04:40 vaknade jag av att någon höll på och böka vid bröstet – och det var inte Jocke, hehe. Sen följde timmar av liggamning med på/av innan jag runt 8 gav upp och satte mig upp för en rejäl amning. En aning trött idag och imorse märkte jag hur sömnen har påverkat mitt mående positivt och att jag fortfarande är väldigt känslig så fort jag inte sover bra. Men jag har inte gråtit något vilket jag ändå ser som en vinst.

Framåt eftermiddagen skulle jag egentligen till stan för att fira en av mina närmaste vänner, Angela, som fyller år nästa vecka. Har sett fram emot att klä upp mig och dricka bubbel med mina tjejkompisar hela veckan och testat olika outfits varje dag, hehe. Men det slutade med att jag fick ställa in då vi inte hade tillräckligt med flaskmat till lilleman och jag vågade inte lämna honom i ett par timmar utan att vara säker på att han skulle få så han klarade sig. Att livet förändras när man får barn? På tusen olika sätt.

Jocke, jag och Frallan tog bilen till Kungsängen för att hämta ett gäng klädesplagg som jag packade ner när jag började få mage och därför inte kunde ha på ett par månader. Vi passade på att gå vår barnvagnspromenad där ute med, så mysigt att gå i vårsolen.

Nu har vi också introducerat ersättning till lilleman och det gick hur bra som helst, trots att det var jag som matade honom. Jag var onödigt orolig innan, lite hönsig om jag ska vara ärlig. Men förhoppningsvis var det inte bara en engångsföreteelse utan något vi kan ge honom då och då, t.ex. när någon av oss ska iväg och fira vänners födelsedagar. 🙂

Just nu sitter jag i vardagsrummet och njuter av att se Färjestad leda över Djurgården, Jocke ligger med Frans på bröstet i sovrummet och ser någon skid-grej och om en timme blir det tacos till middag. Och givetvis Melodifestivalen. Man är ju inte småbarnsföräldrar för inget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *