▹ Familj

Ett fotoalbum för varje år från och med nu

Hej på er!

Jag går igenom förra årets alla bilder (tagna med mobilen) via Google Foto. Det går sällan en dag utan att jag fotar något och även om många bilder inte innehåller något viktigt så är kanske var tionde bild en liten guldklimp. Dessutom tycker jag det är kul att se hur det ser ut på riktigt, och inte bara iscensatta bilder och poseringar. När jag var liten tyckte jag det fanns få saker mer spännande än att titta på foton, och jag hoppas att Frans kommer uppskatta att jag har dokumenterat så mycket av hans barndom med.

Jag beställde två fotoalbum med plastfickor precis, ett för 2020 och ett för 2019. Från och med nu tänkte jag göra det till en tradition, att varje år får ett eget fotoalbum med bilder på årets höjdpunkter men också vardagsglimtar.

Jag kanske är lite väl nostalgisk av mig? Minns plötsligt vad min fröken (ja, det hette så då) sa till mina föräldrar under ett utvecklingssamtal när jag var runt 8-9 år. Hon tyckte att jag skulle lära mig att inte trycka ner blyertspennan så hårt i pappret, eftersom det då blev märkta ord även på pappret under. Jag sa aldrig varför, men anledningen till att jag tryckte så hårt var för att jag var rädd för att det jag skrev skulle blekna med tiden. Givetvis var jag för liten för att förstå att det inte är särskilt intressant att läsa om läxorna från andra klass, men känslan av att något jag skapar försvinner var samma då som nu.

2 kommentarer

  1. Åh har bestämt mig för samma och skapade i mellandagarna ett fotoalbum för 2020 på önskefoto. Lyckades även summera hela min tid på Instagram (sen 2011) i ett annat album, vilket ändå täcker in en del av det som hänt de senaste 10 åren (dvs så länge jag ägt en iPhone och där med fotat med i vardagen). Känns skönt att vara ”i fas” med fotoalbumen eller hur man ska säga haha.

    1. Men så smart ju!! Jag har massor av instagrambilder på typ stilleben, så det känns inte så lockande för min del att ha med – haha. Beställde dock ett 50-tal bilder från innan 2019 som får hänga med i det albumet med, det blir helt enkelt för mycket med typ tio album just nu, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *