▹ Familj

En blogg om att vara gravid – och senare en ärlig mammablogg?

Frans ligger i vagnen och sover sin andra och sista nap på terrassen och eftersom jag precis bestämt mig för att skriva ett blogginlägg lär han vakna inom några få minuter…

Men vi testar! (Update: han vaknade och jag skriver nu klart inlägget, kl 22 på kvällen…)

Eftersom jag är van vid att jobba datadrivet (när jag inte är föräldraledig med Frans) så går jag gärna in och kollar i GA vad ni som läser bloggen faktiskt är intresserade av. Det är kul att publicera innehåll som går hem hos er, så givetvis kikar jag på vad ni gillar.

Den sista tiden har det fullkomligt exploderat av intresse för min gravid-kategori och den senare familj-kategorin. Jag har varit ganska ärlig med vad jag har känt och funderat över både när jag väntade barn men också om livet efter förlossningen. Jag har många gånger funderat över hur ärlig jag ska vara, men uppenbarligen finns det ett intresse och hos många även ett behov av att ta del av andras historier, historier som kanske inte alltid är såna solskensstories som man ofta läser om. Varje gång som jag öppnat upp på t.ex. Instagram om en tuff period så skriver många mammor och tackar för att de inte känner sig lika ensamma i sina känslor. Alla är inte bekväma med att berätta om sina känslor och alla måste heller inte göra det. Vi är olika som personer men för mig har det alltid kommit naturligt att göra det.

Jag vet att en del funderar över hur arbetsgivare reagerar på att man delar med sig av livet. För det är ju vad det är, livet.

Alla, inklusive din chef, företagets VD och din kollega har jobbiga perioder och saker de brottas med i privatlivet. Ingen har ett felfritt liv.

Vi behöver inte veta allt om alla – men en del saker kan vara skönt att dela med sig av för att hitta tröst i att man inte är ensam. Och tydligen tycker fler av er samma sak. ♡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *