▹ Familj

D-droppar till bebis & måla tavlor

Frans hänger i bärselen och sover, Jocke jobbar och jag har precis fått i mig en andra frukost för dagen. Finns inte så mycket att göra, så jag tänkte: varför inte blogga?!

Igår var Frans hur nöjd som helst under dagen. Jag hade honom i selen eller lät honom sitta i babysittern och titta på mig/prata med mig medan jag gjorde mitt. Blev så trött på hur stökigt och ”plottrigt” det såg ut här hemma så medan Jocke satt i sovrummet och jobbade rensade jag ut vardagsrummet och möblerade om lite. Nu ser det nästan tomt ut, men det är SÅ mycket bättre. Sålde även den stora växten vi har, är trött på den och tycker ärligt talat att den gör att vårt hem blir lite för grönt. Är trött på grönt. Hjälper ju inte att vi har en gigantiskt grön sammetssoffa heller…

Snart ett minne blott!

Men på kvällen blev det annat. Frans var helt otröstlig. Grät och grät. Jag är övertygad om att det är D-dropparna han får. Ju mer jag googlar desto mer läser jag om bebisar som får magknip och kräks av de som är oljebaserade. Jag glömmer ibland att ge Frans dropparna och jag har inte tänkt på det tidigare, men det finns en korrelation till antal spyor & skrik + droppar. Igår kaskadspydde han nämligen ett dussin gånger, oavsett när han fick käk senast. Tycker så jävla synd om honom, förstå att ha ont i magen och inte kunna göra något åt det. Så nu har jag beställt nya droppar och vi håller tummarna för ett gladare barn framöver.

Eftersom Frans ändå bjussat på flera ”nöjda tillfällen” så har jag kunnat göra sånt som jag får energi av. Till exempel pyssla, i detta fall att måla. När Frans var nyfödd var jag rädd för att aldrig mer kunna göra sånt som var JAG. Inte på väldigt länge i alla fall. Men som alla sa; det blir bättre, det blir lättare och du kommer kunna göra saker utan Frans. Det stämde. Även om det inte riktigt tröstade mig där och då. Nu är jag snarare orolig över hur SNABBT tiden går!

Nu ska jag inte jinxa något, hehe… Men eftersom Frans är så mysig just nu så funderar jag på vad jag kan hitta på för något. Vill gärna baka, är sugen på att testa någon göttig kaka i långpanna. Kanske måla lite till. I alla fall göra om här hemma. Våra mullvadsgråa/-gröna gardiner ska bytas ut mot skira, vita varianter snart. Kuddarna ryker. Linneduken till bordet tas fram. Här ska ljus och vår komma in!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *