Barnmat

Matmuffins till 11 månaders och långkok till oss

Hej på er,

Trettondagen och ledig dag för J. Även om han jobbar hemifrån på vardagarna så är det givetvis en annan sak att faktiskt ha honom hemma som ledig. Att vi sällan har några direkta planer är en annan sak, men så är det ju för de allra flesta av oss. Räck upp en hand, du som inte är totalt uttråkad av den här situationen vi befinner oss i…

Frans är snart elva månader och vi har precis börjat experimentera med hans dagssömn. Vi hade planerat att ställa om från två vilor till en vila någon gång i sommar innan han börjar förskolan, men efter flera kvällar av ändlösa nattningar googlade jag fram att en del har kortat ner antalet sömnstunder redan runt ettårsdagen. Idag är tredje dagen vi testar, hittills har det fungerat bra men vi är lyhörda för att byta tillbaka till två vilor när det behövs.

Apropå vanor så ändras matpreferenserna rätt ofta. Han är absolut inte kräsen, men ibland får vi truga lite. Något som alltid fungerar, nästan oavsett vad, är mjuka matmuffins. Jag tweakar receptet i princip varje gång och använder inte mått utan slänger ner lite allt möjligt och mixar tills det blir en gegga. Och sen in i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Just de muffins ovan är gjorda på grötpulver, banan, ägg, vaniljkeso, kokade jordgubbar och lite havremjölk. Men att slänga i mixad broccoli, finrivna morötter eller varför inte sötpotatis fungerar lika bra.

Och för egen del ska vi äta långkok ikväll! Känns som något man gjorde typ 2016? Jag har en köttgryta som har stått på spisen sen 10 imorse, vi öppnar en flaska vin till när det blir dags och tänkte typ spela spel. När gjorde vi det senast, bara vi två?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *