▹ Familj

Att köpa rätt barnvagn – hur gör man?

I samarbete med BabyMax.NL och Bugaboo.

Idag startar mitt samarbete med den nederländska webshopen BabyMax! Så väldigt kul eftersom det är en sajt jag själv använde när vi väntade Frans (och därmed kan gå i god för på riktigt). Jag skrev ett inlägg om hur man gör om man vill köpa barnvagn från Holland och således komma ner i pris och det inlägger ligger konstant på andra platsen i min blogg som ”Mest lästa”. Så jag hörde av mig till BabyMax och frågade om de ville göra ett samarbete vilket de ville! Känns också så kul eftersom jag inte är någon stor influencer utan en vanlig kvinna på 30 år med sambo och en knodd.

Samarbetet är en kortare följetång på både bloggen & min Instagram.

Jakten på den perfekta barnvagnen – hur gör man?

Som de flesta förstagångsföräldrarna var även jag och Jocke totalt lost när det gällde att hitta rätt barnvagn. Vem vi än frågade så lovordade de just den vagnen de själva hade. Det var bara att ge sig ut på egen hand och känna, klämma och rulla.

Vad är viktigt för just er?

Går ni mycket i skogen? Eller bor ni i city? Kommer ni åka mycket bil och därmed fälla ihop vagnen dagligen? Har ni stor eller liten hiss? Tror du att veckohandlingen kommer ske med barnvagn eller på egen hand (dvs: vill du ha plats för matkassar under vagnen?). Har ni bil och vill kunna använda babyskyddet på vagnen? Vill ni så småningom kunna ha ert barn framåtsittande?

För oss:

Barnvagnen skulle kännas robust och vara säker, smidig att köra och svänga med, ha ergonomisk sittdel, justerbara och långa ”armar”/handtag, vara enkel att fälla ihop och gärna ha hög babydel (att barnet ligger högre upp i vagnen). Och givetvis vara snygg!

Känn, kläm, rulla – ut och testa!

När vi besökte fysiska butiker och testade olika barnvagnar kunde vi snart lista egenskaperna ovan i en prioritetsordning. Vi testade vagnar med hög babydel, men de kändes instabila och osäkra. Rangliga liksom.

Er kravlista kanske ändras när ni får testköra vagnar på riktigt.

Istället märkte vi otroligt stor skillnad på hur vagnarna tog sig runt hörn och hur de kändes när vi gick rakt fram. Där vann Bugaboo överlägset. När man ska använda en barnvagn i princip varje dag i flera år vill man inte ha en vagn som känns jobbig att rulla. Visst? Vi testade att fälla ihop vagnarna som inför en bilresa, även där gick det som smort med Bugaboo Fox vilket också blev den vagnen vi så småningom köpte. Vi gillade att handtagen gick att dra ut långt (vi är båda långa), att sittdelen var ergonomisk och att sittdelen även gick att vända framåt när det var dags. Onödigt att köpa två sittdelar, ju. Dessutom fanns det adaptrar till så vi kunde ta vårt babyskydd i bilen och sätta på underredet när Frans somnade i bilen. Hur bra som helst med andra ord!

Både Jocke och jag gillar prylar, så att det finns en hel uppsjö av tillbehör till Bugaboos vagnar passar oss som handen i handsken. Det här ska jag berätta mer om i ett annat inlägg!

Köpa bugbaoo från holland
Ännu en fördel: fronthjulen går att låsa vilket gör det lättare att köra vagnen i snö, på grus och i sand!

Okej, så nu hade vi bestämt oss för att vi ville ha en Bugaboo och mer specifikt en Bugaboo Fox. Då började nästa research: jaga priser!

Ganska snart bestämde vi oss för att inte köpa en begagnad eftersom vi inte upplevde priset på andrahandsmarknaden som särskilt mycket billigare. Vilket i sig är positivt tänker vi, då kan vi sälja vidare vår vagn när rätt tid kommer.

Jag fick nys om att det gick att beställa Bugaboo direkt från Holland där priset är något lägre. Så vad gjorde vi? Jo, vi hittade de tre största återförsäljarna av Bugaboo i Nederländerna och jämförde priserna sinsemellan. Där vann BabyMax. Eftersom Jocke och jag ville ha accessoarer till vagnen (tänk myggnät snarare än bling, hehe…) så la vi ihop alla produkter och mailade BabyMax med ett prisförslag. Vi vågade alltså pruta lite. Men hysch… Det är hemligt. 😉 Hur vi gick tillväga mer i detalj hittar du i det här inlägget: Köpa barnvagn från Holland – så gör du!

Så, vad var det vi gillade med att handla från BabyMax?

  • Stort utbud, allt vi letade efter fanns på deras sida.
  • Lägre pris än övriga konkurrenter.
  • Trevlig, och serviceminded kundservice – och snabb mailkontakt!

Här hittar du Bugaboo hos BabyMax!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *