▹ Familj

30-årsfest, dop och sömn

Först och främst, ni som har läst min senaste inlägg och hört av er, antingen för att stötta eller för att berätta att ni känner igen er – tack! ♥ Min barnmorska sa att det absolut första man försöker få ordning på när man mår dåligt är SÖMNEN. Det är ett så basalt behov att varken samtalshjälp eller medicinering hjälper innan man fått några timmars sömn. Det är såklart lättare sagt än gjort med ett spädbarn, men då har de olika sätt att ”lösa” det på. Hur som helst, sedan Jocke kommit hem har vi fått några bra nätter och jag kan verkligen skriva under på vilken ”mirakelmedicin” sömnen är. Vi samsover med Frans, så givetvis är det inte åtta timmars djup sömn men de senaste nätterna har det inte varit kris och panik en hel natt. Tack, tack, tack Frans och sömnguden för det.

Jag försöker hitta olika saker som gör att jag mår lite, lite bättre och att fokusera på sånt som är mer ”Thowe” och inte bara ”mamma” gör mycket för mig. Eller bara ha en aktivitet/något att hänga upp mig på! Igår var vi t.ex. på middag hos mina svärföräldrar och att ”hänga upp” mig på att vi har något planerat på kvällen gjorde att dagen kändes lättare. Såklart inte varje dag, men då och då. Dagarna flyter inte bara ihop i en blandning av sömnbehov, blöjbyten, kräk på axeln och skrik. Om bara en månad är det förhoppningsvis lite varmare och om två månader är det maj – då blir Frallan tre månader och det är VÅR. Vi håller ut.

Vi har också börjat prata om Frans dop (ev. namngivelse, men det lutar åt dop) och att få fokusera på lokal, vad vi ska ha för fika, dryck, gästlista osv har också gett mig energi. Jag är van vid att rodda och projektleda saker, så att få det här dopet i mina händer gör att jag känner mig mer som mig själv i en tid då mycket annat är nytt. Och så fyller jag ju 30 år efter sommaren och det vill jag givetvis fira på något sätt. Har noll idéer just nu, men vill göra något speciellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *