▹ Cocktails

Thowe blandar drinkar

Vi sitter i bilen på väg ut mot ”landet” för att ha picknick med lilla familjen. Äntligen fick vi till vår utflykt. Hoppas det inte blåser för mycket bara.

Men till det jag ville berätta! Jag har gjort ett nytt IG-konto för att samla mina drinkar och tips, @thoweblandardrinkar. Min filosofi är att blanda enkla drinkar med ingredienser som många har hemma och helst inte med tio ingredienser… Det ska inte vara svårt att blanda en god drink! Och givetvis vill jag visa att det går att göra goda, alkoholfria drinkar med. Här hittar ni mitt konto: länk!

Jag kan nämligen känna att det är en hög inkörsport till att blanda drinkar (oavsett alkohol eller ej). Lite som om man är rädd för att göra fel, och för att det finns lite av ett ”snobberi” kring drinkar. Men det är ju det som är grejen, man kan inte göra fel. Visst, det är skillnad på att blanda en Rom & Cola 50/50 och en välgjord cocktail på Grand Hotel, men om du gillar det du blandar är det ju rätt!

Ett tips till dig som känner dig lost och vill lära dig.

Man kanske börjar med lite vodka och Sprite, som man gjorde när man körde busgrogg i tonåren. Utgå därifrån. Testa en smaksatt vodka, t ex citron, byt ut Sprite, testa någon av Schweppez smaker, de har bra utbud. Addera något bär du gillar, t ex jordgubbar. Ha i lite sockerlag. Jobba med olika bär, enkla spritsorter (ljus rom och Cointreau är bra som drinkbas med!) och smaker du gillar. Sockerlag är alltid bra. Och följ mitt konto för enkla tips. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *