▹ Cocktails

NYHET! Årets nyårsbubbel är här

Okej, jag vet att det är ett tag kvar till nyår. I mitt huvud tar ”allt” slut vid jul, för det är då jag går på semester följt av föräldraledighet. Det som kommer senare är liksom… så långt borta, på något sätt. Vanligtvis hade jag börjat planera nyår i slutet av sommaren, jag tycker nämligen (tvärtemot vad majoriteten av befolkningen verkar tycka?) att nyårsafton är en av årets härligaste kvällar, full av magi på sitt eget vis. Men eftersom jag i år kommer vara höggravid så är festplanerna lååångt borta.

Men ni känner ju mig, jag är vanligtvis inte den som tackar nej till ett glas champagne. Jag fullkomligt älskar champagne. Så att vara gravid på nyårsafton men att inte skåla i bubbel finns liksom inte. Men att det är få alkoholfria viner som håller måttet, det tror jag många av oss kan skriva under på. Oftast smakar alkoholfritt vin som dålig, söt saft. Och de mousserande vinerna utan alkohol, ja de påminner mest om bubbelvinet man drack som 16-åring (dvs: skit).

Men givetvis är jag inte den som är den utan jag HAR hittat en alkoholfri favorit.

Redan 2015 när jag smakade GodDrycks alkoholfria bubbel för första gången blev jag glatt överraskad. Jag hade fått hem en flaska som jag tog med till Kajsa när hon bodde temporärt i en andrahandslägenhet på Gärdet under sommaren. Jag tror det var första eller andra gången vi liksom skulle ”umgås” privat och inte bara i jobbsammanhang. Och vi båda blev VÄLDIGT positivt överraskade.

Till min förtjusning släpper GodDryck snart ett till mousserande vin (utan alkohol)! Deras nyhet No1 Prestige Cuvée är ett ekologiskt bubbel gjord på Sauvignon Blanc och Chardonnay, lagrat i 18 till 24 månader. Smakar inte alls så där äckligt sött utan snarare krispigt och fräscht. Jag är helsåld.

Den kommer i lyxig, guldig förpackning och känns så där riktigt nyårsaktig. Men personligen kommer jag dricka den vid varje festtillfälle i vinter!

OBS att den börjar säljas vecka 49, så det är först i december man kan få tag på den i handeln. Den kommer kosta 119 kr och är väl värd varenda krona om ni frågar mig. Anledningen, förutom ett riktigt bra bubbel? GodDryck har inget privat vinstintresse utan syftet är att generera pengar till bolagets sex välgörenhetspartners som är Barncancerfonden, Hand in Hand, IOGT-NTO, Läkare utan Gränser, Naturskyddsföreningen och SOS-Barnbyar. Känns bra, va? ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *