▹ Cocktails

Fredagsdrinken: Purity Mediterranean Citrus

En dag för sent, men ni som följer mig på Instagram såg Fredagsdrinken redan igår. Jag fick ju ett bud med Purity Vodkas nya smak Mediterranean Citrus och nu var stunden kommen att testa. Purity Vodka har vunnit flertalet internationella priser för sin vodka, så det var mer stor glädje jag såg fram emot att testa.

Det jag gillade var att vodkan var en s k lågalkoholvodka, ’enbart’ 30% jämfört med vanlig vodka som ligger på 40%, och att den har smak av citrus eller snarare; bergamott, grapefrukt, apelsin och örter. Här ser jag STOR potential till grymma drinkar!

Först testade jag att blanda den med lite champagne (Pol Roger) och tonic, men det gick inte riktigt vägen. Då uteslöt jag champagnen och testade med bara tonic och då fick den fart!

De skriver att man gärna får blanda den i ett high ball-glas och massor av is, men jag ville göra den lite mer… fancy. Med ett coupeglas (från Royal Design), en stor isbit och torkad apelsinskiva fick den en lite tjusigare approach vill jag påstå.

Jag tänker att man även skulle kunna testa att servera den som en GT, kanske med lite peppar för att se om örtsmaken kommer fram eller varför inte en smaksatt tonic, t ex Fever-Tree’s Mediterranean Tonic!?

Finns på bolaget för 279 spänn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *