▹ Cocktails

En grogg, en drink, ett konstverk?

Vi ska bort i helgen och jag har tagit på mig ansvaret att hitta på en enkel drink som hela sällskapet kommer gilla. Vi har en flaska Absolut Vodka Lime hemma som jag tänkte göra något med. Jag kan absolut improvisera både det ena och det andra, göra en drink på vad de flesta människor har hemma, men jag vill gärna bli inspirerad med. Inser att jag är i något gränsland, för jag gillar inte groggar eller ”fuldrinkar”, men jag är heller inte den som står med en sällsynt aperitif eller en ovanlig sockerlag redo.

Fullt seriöst – jag går GÄRNA till en erkänd bar och beställer in en drink som bartendern (mixologen?!) har gjort med kärlek. Ja. Tack. Och gör vi drinkkvällen till en ”grej” så är jag inte sen med att torka apelsinskivor för garnityr eller koka ihop hjortonsockerlag.

Men för den vanliga festen är jag väldigt enkel av mig. Jag vill inte skapa drinkar som kräver att jag köper hem tjugo olika ingredienser och sedan använder dem någon gång då och då. Jag har mitt baslager och väljer att addera ingredienser och råvaror som jag kan använda upp eller som jag vet kommer gå åt flera gånger.

Dessutom har jag märkt att det är de enkla receptet som de flesta tycker om och tar efter när jag skriver ut dem. De allra flesta är som jag; de vill kunna slänga ihop något utan att behöva förbereda i flera dagar (eller ens timmar!).

Den här drinken tänkte jag testa i helgen… OBS att jag inte har testat mängderna. Kör på volley nu. Så antar att du får testa dig fram. Men tror det här blir perfekt.

  • 5 cl Absolut Vodka Lime
  • Typ 1 cl lättdryck Fläderblom (koncentrerad flädersaft)
  • Häll upp prosecco men lämna lite utrymme för…
  • Schweppez Zero Tonic. Toppa med detta.

Vad tror ni? Jag tror succé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *